Lounais-Häme

Keskusta halusi pitkittää Tammelan kouluverkkopäätöstä

 

Tammelan kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle kunnanjohtaja Kalle Larssonin ehdotuksen mukaisesti, että kunnan seitsemästä koulusta lakkautetaan Kaukjärven, Letkun, Myllykylän ja Teuron koulut vuoden 2018 keväällä.

Jos päätösesitys pitää valtuustossa, jäljelle jäävät Portaan ja Riihivalkaman koulut sekä kirkonkylän koulukeskus.

Tammelan keskusta toi varajäsen Maija-Stiina Rahkosen esittämänä hallituksen kokoukseen vastaesityksen. Sen mukaan kunnanvaltuuston pitäisi kumota vuonna 2007 tekemänsä päätös koulun lakkauttamisesta, mikäli oppilasmäärä laskee kahtena vuotena peräkkäin alle 20 oppilaan.

Keskusta esitti, että alarajaksi asetetaan 28 oppilasta ja koulu suljetaan, jos oppilasennuste ei osoita oppilasmäärän nousevan 28 oppilaaseen tulevina vuosina. Uudeksi alarajaksi keskusta olisi halunnut vuoden 2019 syksyn.

Perusteluina keskusta esitti Letkun ja Teuron koulujen nousevan oppilasennusteen ja kylissä tehdyn voimakkaan kehittämistyön kylän elinvoimaisuuden eteen sekä Kaukjärven kouluun tehdyn kunnostustyön.

Keskusta esitti myös, että Tammelassa otetaan valmisteluun kunnan omana strategisena kehityshankkeena peruskouluopetuksen, esikouluopetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestäminen kunnan eri alueita tasapuolisesti kohdellen.

Valmistelussa otetaan huomioon lapsen etu sekä taloudelliset tekijät ja opetukselliset näkökohdat. Tällä hankkeella pyritään kääntämään strategisten tavoitteiden mukaisesti kunnan asukasmäärän kehitys positiiviseen suuntaan.

-Jos kunnan oppilasmäärää ei saada käännettyä positiiviseen suuntaan, niin Myllykylän ja Kaukjärven oppilaat voidaan siirtää Kirkonkylän kouluun, todettiin Rahkosen vastaesityksessä, jonka olivat allekirjoittaneet kunnanhallituksen keskustalaiset jäsenet Eero Pura ja Harri Kaunisto.

Äänestyksessä keskustalaiset hävisivät 3–4 Olli-Pekka Jasun (kok.), Kirsi Siikosen (kok.), Ismo Ojansuun (sd.) ja Raija Suonpään (vas.) äänestettyä kunnanjohtajan ehdotuksen puolesta.

Lisäksi kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle, että Forssan ammatti-instituutilta tyhjiksi jääneet tilat otetaan koulukäyttöön sen jälkeen, kun ne on ensin remontoitu.

Larsson perusteli lakkautusesitystään muun muassa peruskouluikäisten lasten määrän vähenemisellä ja kunnan taloustilanteen heikkenemisellä. Muun muassa valtionosuuksien määrä laskee viidessä vuodessa miljoonalla eurolla. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti