Lounais-Häme Forssa

Keskusta ja kristilliset muodostavat yhteisen valtuustoryhmän Forssassa – Häggman: "Yhteinen ryhmä on painoarvoltaan voimakkaampi"

Keskustan ja kristillisdemokraattien seitsenjäseninen valtuustoryhmä nousee Forssan kolmanneksi suurimmaksi.
Keskustan Johanna Häggman toimii valtuustoryhmän puheenjohtajana. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Forssan keskustan ja kristillisdemokraattien valtuutetut ja varavaltuutetut muodostavat tulevalla valtuustokaudella 2021–2025 yhteisen valtuustoryhmän.

Valtuustoryhmän muodostamisesta päätettiin perjantaina.

– Meillä oli tosi hieno ja hyvähenkinen kokous. Innostuneisuutta oli havaittavissa. Uskomme, että tällä ryhmällä tulee hyvä valtuustokausi, ryhmän puheenjohtajana toimiva Johanna Häggman (kesk.) kertoo.

Varapuheenjohtajaksi nimettiin Pekka Murtolahti (kd.) ja sihteeriksi Topias Kujala (kd.).

Yhteistyötä jo vaaleissa

Keskusta ja kristillisdemokraatit olivat kesäkuun kuntavaaleissa vaaliliitossa. Yksi paikka arvottiin puolueiden ehdokkaiden välillä, kun keskustan Minna Aaltonen ja kristillisten Topias Kujala saivat saman verran ääniä. Arpaonni suosi Kujalaa.

Tulevalle valtuustokaudelle keskustan valtuustopaikat vähenevät seitsemästä neljään. Kristillisdemokraatit nostavat paikkamääränsä yhdestä kolmeen.

– Sillä on vaikutusta, onko meillä neljän ja kolmen hengen ryhmät vai yhteinen seitsemän hengen ryhmä. Yhteinen valtuustoryhmä on painoarvoltaan voimakkaampi, Häggman perustelee.

Kuntavaaleissa keskusta sai kolmanneksi eniten ääniä. Nyt keskustan ja kristillisten muodostama yhteinen valtuustoryhmä nousee Forssan kolmanneksi suurimmaksi myös valtuutettujen määrällä mitattuna.

Suurempia ovat sosiaalidemokraatit (13) ja kokoomus (10). Taakse jäävät perussuomalaiset (6), vasemmistoliitto (5) ja vihreät (2).

Omat mutta eivät kaukaiset aatteet

Keskustan ja kristillisten yhteistyölle on perinteitä, sillä kristilliset ovat osallistuneet jo vuosien ajan keskustan ryhmäkokouksiin.

– Aatteet ovat omat, mutta eivät kaukana toisistaan.

Häggman sanoo, ettei keskustassa ole koskaan pakotettu ryhmäpäätöksiin. Jatkossakin valtuutetut saavat muodostaa asioista oman mielipiteensä, kunhan kanta on etukäteen ryhmän tiedossa.

Paikkaneuvottelut ryhmien kesken käynnistyvät maanantaina. Häggman toteaa neuvotteluiden luovan pohjaa tulevalle nelivuotiskaudelle.

– Toivottavasti neuvottelut käydään hyvässä hengessä ja vastuuta saadaan jaettua laajasti. Tällä kaudella valtuustotyöskentelyssä näkyi se, että kaksi suurinta rohmusi kaiken mahdollisen. FL

Juttua on päivitetty 3.7. klo 10.03 : lisätty Johanna Häggmanin kommentit.

Uusimmat

Fingerpori

comic