Lounais-Häme

Keskusta nimesi ehdokkaita maakuntavaaleihin

Keskustan Etelä-Hämeen piiri nimesi vuosikokouksessaan torstaina Riihimäellä 45 ehdokasta tuleviin maakuntavaaleihin.

Ehdokkaita keskusta sai kaikista Kanta-Hämeen kunnista. Forssan seudulta ehdokkaita nimettiin 18.

Forssasta ehdolle lähtevät Arto Heino, Eero Hirvikoski, Johanna Häggman, Marjut Kallioinen, Pentti Mansikkamäki, Irmeli Vinnikainen ja Hannu Ylitalo. Humppilasta ehdolle nimettiin Reetta Koskinen ja Juha Laaksonen, Jokioisilta Marianne Mänki ja Kirsi Räisänen. Tammelan ehdokkaat ovat Minna Nissilä, Mikko Pietilä, Simo Pärssinen, Eero Pura ja Jenni Rauhaniemi ja Ypäjän Markku Leppälahti ja Matti Alanko.

Kokouksessa valittiin myös piirin ehdokkaat puoluevaltuuston jäseniksi ja varajäseniksi tulevaksi kahdeksi vuodeksi. Varsinaisiksi jäseniksi piiri ehdottaa puoluekokoukselle Anne Ylitaloa Tammelasta, Heikki Koskelaa Hämeenlinnasta ja Sami Liljaa Lopelta.

Varaedustajiksi esitetään Maija-Stiina Rahkosta Tammelasta, Mika Ågrenia Hausjärveltä ja Marjatta Rahkiota Hämeenlinnasta.

Piiri teki kokouksessaan myös kaksi kannanottoa. Toisessa piiri vaatii Kanta-Hämeen liikenneyhteyksien radikaalia parantamista. Tarpeellista olisi esimerkiksi lisäraiteiden rakentaminen Helsingin ja Tampereen välille.

Maantieverkon kehittämisessä on kannanoton mukaan avainasemassa 2-tien parannuksen loppuun saattaminen mahdollisimman nopeasti ja ohituskaistojen lisääminen Lopen ja Forssan välille.

Toinen kannanotoista puoltaa Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirien yhteistyön syventämistä eli niin sanotun kahdeksan tähden sairaalan synnyttämistä.

Keskustan Etelä-Hämeen piiri toteaa, että tällöin myös Forssan ja Riihimäen sairaaloilla on parempi mahdollisuus olla mukana turvaamassa korkealuokkaisten palvelujen saatavuutta erikoissairaanhoidossakin.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti