Lounais-Häme

Keskusta: nopeat nettiyhteydet tärkeysjärjestyksen kärkeen

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen kertoo puolueensa haluavan päätökset nopeiden verkkoyhteyksien rakentamisen turvaamisesta alueellisesti reilulla tavalla. Kuva: Arttu Laitala
Valtiovarainministeri Matti Vanhanen kertoo puolueensa haluavan päätökset nopeiden verkkoyhteyksien rakentamisen turvaamisesta alueellisesti reilulla tavalla. Kuva: Arttu Laitala

Keskustan valtiovarainministeri Matti Vanhanen kertoo puolueen haluavan päätökset nopeiden verkkoyhteyksien rakentamisen turvaamisesta alueellisesti reilulla tavalla. Ratkaisut suomalaisten ja alueiden yhteyksien tasa-arvoisesta kehittämisestä on tehtävä osana EU:n elpymisvälineen avulla rahoitettavaa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa.

– Suomalaisen netti ei saa pätkiä. Etätyö, opinnot, yrittäminen ja palvelut edellyttävät ajanmukaisina yhteyksiä. Nyt on mahdollisuus varmistaa, että vakaa ja nopea netti valokuidulla tai langattomana löytyy joka kaupungista ja kylästä lähivuosina, Vanhanen sanoo.

Vanhasen mukaan kyse on koko Suomen pitämisestä kehityksen kelkassa. Kunnon yhteyksillä edistetään myös etätyöhön ja monipaikkaisuuteen nojaavan elämänmenon mahdollisuuksia. Valtion on vauhditettava tulevaisuuden yhteyksien rakentamista etenkin alueilla, joille yhteyksiä ei arvioida olevan markkinaehtoisesti tulossa.

– Hallituksen on estettävä Suomen digitaalinen kahtiajako. Tulevaisuuden huippunopeat yhteydet kuuluvat kaikille. Tulevaisuuden elämänmenoon kuuluu etätyö ja useamman kodin elämä. Siksi myös vapaa-ajan asuntojen yhteyksiä on edistettävä.

Vanhanen toteaa, että Suomen kannattaa tavoitella mainetta, joka syntyy siitä, että täällä 5G, nopeat yhteydet, tavoittaa kaikki ensimmäisenä maailmassa. Suomesta syntyy turvallinen etätyön mallimaa.

– Elpymisvälinettä koskeva päätöksenteko on vietävä päätökseen. Eurooppa tarvitsee noustakseen yhteistä, samanaikaista ja koordinoitua elvytystä.

Uusimmat

Fingerpori

comic