Keskusta saattaa myydä osuutensa puoluetoimistosta Maaseudun Säätiölle - jäisi itse tiloihin vuokralle

Helsinki
25.11.2018, 16:31

Kotimaa

Keskustan puoluetoimisto Helsingin Töölössä saattaa siirtyä kokonaan säätiön omistukseen. Apollonkadulla sijaitsevat tilat ovat nykyään sekä puolueen sekä Maaseudun Säätiön omistuksessa. Säätiön hallituksessa toimii keskustalaisia vaikuttajia.
Keskustan olisi tarkoitus jäädä puoluetoimiston tiloihin pitkäaikaiseksi vuokralaiseksi.
– Myyntiä on valmisteltu vuosia. Kiinteistön omistaminen ei ole puolueen ydintoimintaa, puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen kertoi sunnuntaina STT:lle.
Keskustan puoluevaltuusto antoi sunnuntaina myyntivaltuutuksen osakkeille, jotka kattavat puolueen osuuden Apollonkadun toimistosta.
– Myynnistä linjattiin vähimmäishinta 1,1 miljoonaa euroa sekä puoluevaltuuston ponsi (lausuma), ettei myyntituloja käytettäisi vaaleihin, Pirkkalainen vastasi sähköpostitse.
Maaseudun Säätiön hallituksen puheenjohtaja, entinen keskustaministeri Juha Korkeaoja pitää suunnitteilla olevaa tilakauppaa käytännöllisenä ratkaisuna.
– Tässä on kysymys tilojen omistuksen rationalisoimisesta (järkeistämisestä), Korkeaoja arvioi STT:lle sunnuntaina.
Tilat ovat hänen mukaansa suunnilleen puoliksi puolueen ja puoliksi säätiön omistuksessa, mutta varsinaista fyysistä rajaa tiloissa ei ole.
– Se (tilanne) tulee sillä tavalla selkeämmäksi, että on yksi omistaja ja yksi vuokralainen.

”Markkinaehtoinen hinta”

Korkeaoja sanoo, että Maaseudun Säätiön näkökulmasta tilojen hinnan pitää olla markkinaehtoinen.
– Tietysti käytämme siinä asiantuntija-apua hinnan määrittelyn osalta.
Pirkkalaisen mukaan keskustan omistuksen myynnistä säätiölle on neuvoteltu. Hänen arvionsa on, että puoluehallitus käsittelee myyntiasiaa alkuvuoden aikana.
– Myynnin ajankohtaa on vaikea arvioida. Se riippuu täysin siitä, miten myynnin valmistelun loppusuora etenee ja miten puoluehallitus lopulta myynnin arvioi.
Keskustan nykyisillä kannatusluvuilla puoluetta uhkaa vaalitappio ensi huhtikuun eduskuntavaaleissa. Tällä näkökohdalla ei ole Pirkkalaisen mukaan vaikutusta tilaomistusten myyntiaikatauluun.
– Kevään vaalitulos ei vaikuta tähän.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic