Lounais-Häme

Keskusta tyytymässä päätökseen Tammelassa

 

Tammelan kunnanvaltuuston päätös sulkea neljä kyläkoulua lähivuosina kaihertaa kuntalaisia. Keskustapuolueen valtuustoryhmä sanoutui tuoreeltaan irti päätöksestä jättämällä pöytäkirjaan eriävän mielipiteensä.

Valtuustoryhmän puheenjohtaja Simo Pärssinen sanoo, että keskusta on taipumassa valtuuston päätökseen. Erinäiset huhut ovat väittäneet keskustan vielä reagoivan päätökseen jollakin tavoin, mutta Pärssinen kumoaa puheet.

-Emme ole olleet kunnanvaltuuston kokouksen jälkeen ryhmänä koolla, emmekä ole keskustelleet, mitä asialle voisi tehdä. Päätökset on toistaiseksi tehty, eikä meillä ole mitään suunnitelmia jatkon osalta, mutta ainahan asioihin on mahdollista vaikuttaa, kun ne tulevat esille ja tehdään lisäselvityksiä, Pärssinen sanoo.

Pärssinen viittaa etenkin kunnan käyttöön tulevan nykyisin Forssan ammatti-instituutin käytössä olevaan kiinteistöön, jota Tammelan kunta on kunnostamassa perusopetuksen käyttöön. Keskustaa kiinnostaa kiinteistön kunnostus ja sen kustannukset.

Kuten FAI:n kiinteistön remontin, myös koulukuljetusten osalta Pärssinen olettaa, että kunta tulee toimimaan, kuten kunnanvaltuusto on luvannut.

Pärssisen mukaan keskusta ei äänestänyt Myllykylän ja Kaukjärven koulujen säilyttämisen puolesta, koska valtuustoryhmä lähti siitä, että koko kouluverkko säilytetään nykyisellään ainakin muutaman vuoden ajan.

Koulupäätös oli poikkeuksellisen iso ja tunteikas Tammelassa. Pärssinen sanoo, että se oli silti yksi asia muiden joukossa, eikä saisi jättää sijaa kaunan kantamiselle poliitikkojen keskuudessa. Myös kyläläisiltä Pärssinen toivoo malttia.

-Aikansa päätös kylillä ottaa, mutta ei tässä oikein muuta viestiä voi kylille antaa, kuin että etsikää päätöksestä hyviä asioita, älkääkö jääkö sitä murehtimaan, vaan menkää eteenpäin.

Pärssinen toivoo, ettei koulujen lakkauttaminen johda muuttoliikkeeseen pois kyliltä, kuten jotkut kuntalaiset ovat uhkailleet.

-Toivon, että he pysyisivät tammelalaisina. Jos palvelut saadaan jatkossa järjestettyä kylillä tyydyttävästi, se toivottavasti edesauttaa asiaa. Ei meillä ole varaa menettää yhtään asukasta, Pärssinen huomauttaa.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti