Lounais-Häme Forssa

Keskustaan avautuva uusi kahvila on myös olohuone, nuorisotila ja tapahtumapaikka – toimintaa pyörittävät ammatti-instituutin opiskelijat

Ammatti-instituutin opiskelijat perustivat Fönsterin, jossa liiketoiminta ei ole pääasia. Kahvilatoiminnan lisäksi Fönsteri on kaiken kansan olohuone, nuorisotila ja tilaisuuksien pitopaikka.
Suuri osa kahvilan kalusteista on hankittu vähän käytettynä. Emilia Pekka (vas.), Jonna Ojanperä ja Annika Markula puhdistivat Pikkukahvilan jäämistöstä hankittua tuotevitriiniä.

Forssasta puuttuu ilta-aikaan avoinna oleva kahvila. Ei puutu kauan, sillä joulukuun alussa Torikeskukseen Hämeentie 7:ään avattava Fönsteri lupaa olla avoinna myös iltaisin.

Kahvilan taustalla on Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän perustama osuuskunta Loimi-Akseli. Kahvilan perustamisesta vastaavat Forssan ammatti-instituutin liiketoiminnan merkonomiopiskelijat. Varsinainen kahvilatoiminta tulee pyörimään myös enimmäkseen opiskelijavoimin.

 

Tiloissa on käynyt parin viikon ajan melkoinen kuhina, kun Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän opiskelijat ovat laittaneet liiketiloja toimintakuntoon. Vielä viikolla tulevassa kahvilassa tasoiteltiin seiniä, maalattiin ja pystytettiin kalusteita.

– Jännittää kovasti, että saadaanko kaikki valmiiksi ajoissa, tunnustaa liiketoiminnan opiskelija Iida Salo.

Opiskelijat ovat yhdessä ideoineet uuden kahvilan konseptin. Tarkoituksena on luoda tila, joka on samalla kahvio, olohuone, nuorisotila ja erilaisten tapahtumien järjestämiseen soveltuva tila.

– Ennen kaikkea halusimme luoda rennon, raikkaan, nuorekkaan ja modernin tilan, jonne on helppo tulla,merkonomiopiskelija Annika Markula tiivistää.

 

Fönsterillä on useita kohderyhmiä. Kahvila aukeaa jo aamusta, joten esimerkiksi ikäihmiset sekä lapsiperheet voivat hyvin poiketa kahvittelemaan. Aukiolon iltakahdeksaan, pelikonsoleiden ja omanlaisensa ilmapiirin uskotaan herättävän myös nuorten mielenkiinnon.

– On hyvä, että nuorille avautuu keskustassakin ajanviettopaikka, koska niitä ei liikaa kaupungissa ole. Varsinkin arki-illat palvelevat nuorempaa asiakaskuntaa yläasteikäisistä opiskelijoihin, toteaa liiketoimintaa opiskeleva Jonna Ojanperä.

Fönsteri palvelee arkena maanantaista perjantaihin kello 10–20. Viikonloppuisin kahvila on auki tilauksesta. Fonsterissä voidaan järjestää tuolloin esimerkiksi lasten syntymäpäiviä ja muita juhlia ja tilaisuuksia.

Lisäksi opiskelijoilla on aikeena järjestää erilaisia tapahtumia, kuten peli-iltoja, bingoa sekä erilaisia tilaisuuksia. Saliin tulee myös show room -tila, jota yritykset ja muut toimijat voivat vuokrata esitelläkseen toimintaansa ja myydäkseen tuotteitaan.

 

Osuuskunta ja opiskelijat ovat sitoutuneet pyörittämään Fönsteriä ainakin vuoden. Tarkoitus on olla avoinna myös kesällä.

– Opiskelijat ovat työelämään oppimisjaksolla kesällä ja suorittavat myös kesäopintoja, joten kahvilan pyörittäminen sopii suunnitelmiin hyvin, Jussila sanoo.

Opiskelijoiden lisäksi Fönsterissa työskentelee kaupungin palkkatuella palkkaama kahvilatyöntekijä.

Yhteistyökumppaneina Osuuskunta Loimi-Akselilla on kahvilan perustamisessa Lounaismaan Osuuspankki, Lounea, Kiinteistöosakeyhtiö Forssan Torikeskus/Olli ja Joni Järvi, Loimi-Hämeen Jätehuolto, Tammelan K-market ja Forssan kaupunki. FL

Fönsterin avajaisia vietetään lauantaina 1. joulukuuta kello 10. Kahvilan vaiheita voi seurata instagramissa käyttäjätunnuksella fonsteri ja Facebookissa nimella Olohuone Fonsteri. Kahvilan verkkosivut löytyvät osoitteesta olohuonefonsteri.wordpress.com.

 

Tarkennus 27.11.18 klo 10:11

Lisätty kahvilan tarkka sijainti.

 

Fingerpori

comic

Näkoislehti

25.2.2020

Uusimmat