Lounais-Häme Forssa

Keskustalla yksi paikka vapaana Etelä-Hämeessä – Johanna Häggman alueemme ainoa ehdokas

Etelä-Hämeen piiri nimennyt kuusi ehdokasta. Piirin puheenjohtaja Johanna Häggman on Forssan seudun ainoa ehdokas.
Johanna Häggman kalastelee myös Sirkka-Liisa Anttilalta jääviä ääniä.

Keskustan Etelä-Hämeen piiri kokoontui lauantaina Forssaan päättämään eduskuntavaaliehdokkaistaan. Seitsemästä paikasta yksi on kuitenkin edelleen vapaana.

Ehdokkaita piirikokouksessa oli yhdeksän mutta kolme jäi äänestyksen jälkeen valitsematta. Piiri halusi käyttää harkintavaltaa, koska valitsematta jääneiden äänimäärä jäi alhaiseksi.

Viimeisen paikan täyttämisen aikataulutuksesta ei päätetty. Ehdokaslistat tulee jättää viimeistään helmikuussa.

Ehdokkuutensa ovat varmistaneet forssalainen sairaanhoitaja Johanna Häggman, yhteyspäällikkö Launo Haapamäki Hämeenlinnasta, tuotepäällikkö Petri Hakamäki Janakkalasta, yrittäjä Timo Kaunisto Hämeenlinnasta, maanviljelysteknikko Heli Lehtilä Lopelta ja agrologi Janne Näsi Hämeenlinnasta.

Parlamentaarikon uransa tähän kauteen päättävä Sirkka-Liisa Anttila peräänkuulutti tukea ehdokkaille.

– Jokainen ehdokas tarvitsee aloittaessaan oman kuntansa ja lähialueensa keskustalaisten vahvan tuen. Vaalityö on niin kovaa ja vaativaa, ettei kukaan pärjää yksin. Älkää jättäkö ehdokkaita yksin, Anttila vetosi ja oli huolissaan vaalityön rahallisista vaatimuksista.

– Läpimenoon tarvitaan helposti 50 000 euroa. Pelkästään se asettaa ehdokkaat epätasa-arvoiseen asemaan. Tälle asialle pitäisi pystyä tekemään jotain.

Piirin puheenjohtajana jatkaa Johanna Häggman, varapuheenjohtajina Timo Silvan ja Timo Kaunisto. Paikallisina niminä piirihallitukseen valittiin Maija-Stiina Rahkonen, Olli-Pekka Kaunela, Antero Suonpää, Reetta Koskinen, Liisa Tonteri ja Marjut Kallioinen.

Kannanotossaan piiri keskittyi koulutuskysymyksiin ja esitti pääministeri Juha Sipilän tavoin 1 000 uutta opettajaa ja ohjaajaa ammatilliseen koulutukseen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic