Lounais-Häme

Keskustan kaava meni lävitse yksimielisesti - kaavoitus valmistelussa vuodesta 2010

Forssan kaupunginvaltuusto hyväksyi pitkään valmistellun osaa Forssan keskustaan koskevan Keskusta VI A-asemakaavan vaihtoehto A:n pohjalta. Tämä merkitsee sitä, että kiistelty osuuskaupan entinen tavaratalo Hämeentien ja Vapaudenkadun kulmassa ei saa niin sitovaa suojelumerkintää kuin vaihtoehdossa B. Vaihtoehdossa A kiinteistö on saanut merkinnän paikallisesti arvokkaasta rakennuksesta. Museovirasto on ollut omassa lausunnossaan rakennuksen suojelun kannalla.

Lounaismaan Osuuspankin toimitusjohtajana ensi huhtikuun alussa aloittava Jouni Hautala sanoo, että pankissa odotetaan rauhassa kaavan vahvistumista. Pankki on ollut pitkään kiinnostunut kerrostalon rakentamisesta kortteliin. Pankin toimeksiannosta Sigge Arkkitedit ovat tutkineet kahden uudisrakennuksen sijoittamista alueelle. Kaupunginarkkitehti Sirkka Köykkä on puolestaan tutkinut vaihtoehtoa, jossa tavaratalokiinteistö voitaisiin säilyttää ja laajentaa asuinosalla.

Tekninen toimiala esitteli toimintaansa kokouksessa. Tässä yhteydessä Köykkä totesi kaavoituksessa työskenneltävän niukoin henkilöstöresurssein ja kaavojen laadintaan tulee katkoksia lukuisten kaavatöiden samanaikaisuuden vuoksi.

Kaupunginhallitus käynnisti kaavamuutoksen alueella jo vuoden 2010 syksyllä. Kaupunginvaltuusto hyväksyi A-vaihtoehdon yksimielisesti.

Valtuusto päätti myös hyväksyä järjestelyn, jossa Koijärven alueen jätevesiosuuskunta siirretään osaksi kaupungin omistamaa vesihuoltoliikelaitosta. Osuuskunnalla on velkaa lähes 840 000 euroa. Siirto on tarkoitus toteuttaa vuoden vaihteessa.

Valtuutettu Janne Nieminen (vas.) totesi, että vesiosuuskunnan olisi pitänyt aikanaan markkinoida liittymiä toteutunut paremmin.

Valtuutettu ja vesihuoltoliikelaitoksen johtokunnan varapuheenjohtaja Janne Vuorenmaa (sd.) totesi liikelaitoksen nyt joutuvan huolehtimaan noin miljoonan euron velasta. Hänen mukaansa tämä on otettava tulevaisuudessa huomioon liikelaitoksen tuloutusta määriteltäessä kaupungille. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/41580-forssan-keskustan-kaavoituksesta-esilla-kaksi-vaihtoehtoa

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti