Lounais-Häme

Keskustan Pekka Puska äänestää vastoin alkuperäistä kantaansa Vaasa-kysymyksessä - "Jouduin uskomattoman painostuksen kohteeksi"

Helsinki
04.10.2018, 13:05

Kotimaa

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa istuva kansanedustaja Pekka Puska (kesk.) kertoo äänestävänsä valiokunnassa sen puolesta, että Vaasan keskussairaalaa ei liitetä niin sanotun laajan päivystyksen sairaaloiden joukkoon.
Puska kertoo joutuneensa kokoomuksen ja keskustan kansanedustajien ”uskomattoman painostuksen” kohteeksi asiassa.
Puska olisi alun perin halunnut saada Vaasan keskussairaalan liitetyksi laajan päivystyksen sairaaloiden joukkoon. Koska esityksen taakse ei ollut saatavissa enemmistöä, Puska ilmoitti vetäytyvänsä kohdan käsittelystä olemalla pois valiokunnasta.
– Tämän jälkeen ovat kokoomuksen edustajat minulle suureksi hämmästykseksi ilmoittaneet, että koko sote-käsittely ei etene, ellen henkilökohtaisesti ole valiokunnassa äänestämässä pykälästä ilman Vaasaa. Ei siis riitä, että keskusta olisi valiokunnassa yksimielisesti pohjapykälän takana, vaan minun pitäisi todella olla henkilökohtaisesti valiokunnassa äänestämässä vastoin vahvasti perusteltua kantaani. Hämmästyttävää!, Puska kirjoittaa tiedotteessaan.
– Tässä tilanteessa olen joutunut uskomattoman painostuksen kohteeksi – alun perin juuri kokoomuksen taholta – mutta myös omasta piiristä on vahvasti vedottu ”soten kokonaisuuden nimissä”, Puska jatkaa.
Puskan mukaan hänelle on sanottu, että hän toiminnallaan vaarantaa koko sote-uudistuksen. Puskan mielestä kysymys Vaasan keskussairaalan laajasta päivystyksestä on hyvin irrallinen sote-kokonaisuudesta.
– Kun tämän vuosia valmistellun uudistuksen saaminen maaliin on minullekin äärimmäisen tärkeää, olen nyt ilmoittanut, että olen valmis menemään valiokuntaan äänestämään vedotun mukaisesti.

Valiokunta jatkaa valinnanvapausesityksen parissa

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta jatkaa sote-paketin käsittelyä tällä erää valinnanvapauslain osalta.
– Muilta osin olemme nyt sellaisessa odottavassa vaiheessa, mitä seuraavaksi sitten työn alle otetaan, sanoi puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.).
Kiuru kertoi aamupäivällä, että kokouksessa ei ole aamulla äänestetty mistään asiasta. Hänen mukaansa valiokunta oli aamun keskustelussa yksimielinen siitä, että valiokunnan keskeneräistä valinnanvapausmietintöä ei lähetetä sosiaali- ja terveysministeriöön tarkistettavaksi.
– Toki on keskusteltu siitä, millä tavalla parhaiten saataisiin kaikki tieto käyttöön. Ja siltä osin valiokunta kuitenkin pitää tärkeänä, että eduskunnan ja hallituksen toimivaltasuhteet ovat selkeät, Kiuru sanoi.
Helsingin Sanomat kertoi eilen, että lähettämistä olisi esittänyt sinisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala.
– Ei ole tarvetta tällaiselle kierrokselle. Eduskunta antaa aikanaan hallituksen esitykseen vastauksensa, ja siltä osin olemme hyvin yksituumaisesti tätä keskustelleet, Kiuru sanoi.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005850877.html

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti