Lounais-Häme Forssa

"Keskustelu Keskustan hallitukseen menosta osoittaa melkoista kovakorvaisuutta kansan mielipiteelle" – Sirkka-Liisa Anttila kehottaa puoluetovereitaan hyväksymään vaalituloksen

"Keskustelu Keskustan hallitukseen menosta osoittaa melkoista kovakorvaisuutta kansan mielipiteelle."
Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuva: Lassi Puhtimäki

Keskustan entisen kansanedustajan Sirkka-Liisa Anttilan mukaan haaveet Keskustan pääsystä Suomen seuraavaan hallitukseen tulisi toistaiseksi unohtaa. Anttilan mukaan pitäisi olla sanomattakin selvää, kun puolue on kokenut itsenäisyyden ajan suurimman vaalitappionsa, on viistasta suunnata lähtökohtaisesti oppositioon.

– Keskustelu keskustan hallitukseen menosta osoittaa melkoista kovakorvaisuutta kansan mielipiteelle. Ihmiset ovat näissä vaaleissa antaneet puolueelle poikkeuksellisen vakavan epäluottamuslauseen. Se on nyt kerta kaikkiaan vain hyväksyttävä, Anttila paukuttaa tiedotusvälineille lähettämässään kannanotossa.

Kansanedustajana yli 30 vuotta toimineen forssalaisen Anttilan mukaan keskustan hallitukseen meno on vaalituloksen näkökulmasta kestävästi mahdollista vain ja ainoastaan silloin, jos tulevat hallitusneuvottelut ajautuvat kuukausia kestävään juntturaan. Silloinkin kynnys osallistumiselle on Anttilan mukaan erittäin korkea.

– Käsitykseni mukaan SDP ja Kokoomus ovat jo pitkälle sopineet esimerkiksi uuden hallituksen talous-, työllisyys- ja veropolitiikan linjasta, Anttila väittää.

– Sinipunajohtoiset Hakaniemen ja Etelärannan työmarkkinalinnakkeet sekä samojen puolueiden hallitsemien isoimpien kaupunkien johto kätilöivät taustalla sovun löytymistä.

Anttilan mukaan keskustalaisten kannattaa laittaa voimavarat siihen, että puolue pistetään kuntoon. Anttilan mukaan tarvitaan politiikan linjan ja puoluetyön jälleenrakentamista, jotta puolue voi uudelleen ansaita äänestäjien luottamuksen. Anttilan mukaan puolueen on palattava aatteensa ideologisille juurille ja rakennettava oma vaihtoehtonsa uuden hallituksen politiikalle.

– Puolueen puheenjohtajan vaihtuminen antaa osaltaan mahdollisuuden perusteelliseen keskusteluun. Toivon, että ehdolle asettuu useampia keskustalaisia, naisia ja miehiä. On kuitenkin pidettävä yhteisesti huoli siitä, että keskustelu puolueen tulevaisuudesta ja linjanmuutoksesta ei jää henkilökeskustelun jalkoihin.

Keskustan puoluevaltuusto kokoontuu alkavana viikonloppuna Riihimäellä.

Uusimmat

Näkoislehti

31.5.2020

Fingerpori

comic