Lounais-Häme

Kevään ja kesän tulo panee poliisit tarkkailemaan mopoilijoita ja koirankakkoja

Hämeen poliisilaitos muistuttaa tiedotteessaan, että omilla teoillamme on suuri merkitys koko yhteisön hyvinvoinnille.
Kuva: Tapio Tuomela
Kuva: Tapio Tuomela

Alkanut kevät ja lähestyvä kesä ajankohtaistavat Hämeen poliisilaitokselle jokavuotisia tarkkailujen kohteita, eli koirankakkoja ja moponuoria.

Poliisi kertoo lähettämässään tiedotteessa valvovansa näitäkin asioita monen muun murheen lisäksi.

– Erikseen ei kakan hylkääjiä kytätä, mutta jos kohdalle osuu, niin huomautuksen varmasti saa. Nuoria mopoilijoita pyritään ensisijaisesti ohjeistamaan neuvoin ja kehotuksin. Joskus sekään ei tehoa, niin sitten sakotetaan. Mopoilevat nuoret ovat kuitenkin läpileikkaus meistä kaikista vanhemmista, joukossa on äärettömän paljon fiksuja nuoria ihmisiä. Valitettavasti joukkoon mahtuu myös niitä vähemmän fiksusti käyttäytyviä, poliisin tiedotteessa todetaan.

 

Luitko tämän: Forssassa on todellisia koirankakkakujia mutta myös lähes kakattomia katuja – Toimittaja teki löytöretken keskellä kaupunkia

 

Poliisi valvoo tulevana suvenakin mopoilijoita, joskus etukäteen ilmoittaen, joskus ilmoittamatta. Se poliisin on toki tunnustettava, että viime vuosien aikana valvonnan määrä on vähentynyt. Poliisi on joutunut siirtämään henkilöstöä valvonnasta hälytystehtävien hoitamiseen.

– Moni laki ja asetus lähtevät siitä ajatuksesta, että niiden noudattaminen on tehty yhteiseksi hyväksi. Omilla teoillamme on suuri merkitys koko yhteisön hyvinvoinnille. Lakien rikkominen koskettaa aina jotain toista ihmistä, ihmistä joka on monesti täysin syytön koko asiaan. Ei ole kiva astua koiran kakkaan tai herätä helteellä mopon pärinään. Ylipäätään rikoksen uhrin asemaan joutuminen ei ole koskaan mukavaa, poliisi muistuttaa.

Vuoden kiertokulku takaa sen, että samat kevään merkit ovat vastassa taas vuoden päästä. Ilmastonmuutos voi poliisin mukaan niitä toki aikaistaa, mutta siitä huolimatta koirat kakkivat, mopot kulkevat ja poliisi valvoo.

Lopuksi poliisi toivottaa hyvää alkavaa kevättä kaikille.

 

Uusimmat

Näkoislehti

14.8.2020

Fingerpori

comic