Lounais-Häme Helsinki

Kevään ylioppilastuloksia julkistetaan tänään

Kirjoitukset järjestettiin poikkeusoloissa – reaaliaineiden päiviä aikaistettiin.
Kevään ylioppilastuloksia julkistetaan tänään tiistaina. Kuva: AF
Kevään ylioppilastuloksia julkistetaan tänään tiistaina. Kuva: AF

Kevään ylioppilastuloksia julkistetaan tänään. Ylioppilastutkintolautakunta on ilmoittanut lähettävänsä tutkintojen tulokset kouluille kello 9.

Kevään pisterajat julkaistaan samaan aikaan lautakunnan verkkosivuilla.

Lukio voi ilmoittaa tulokset kokelaille heti. Jokainen kokelas saa tietää omat tuloksensa omasta lukiostaan lukion ilmoittamasta ajankohdasta alkaen.

Kevään ylioppilaskirjoitukset järjestettiin poikkeuksellisissa oloissa koronaviruspandemian vuoksi. Ylioppilaskirjoitusten aikataulua tiivistettiin ja reaaliaineiden koepäiviä aikaistettiin viikolla lyhyellä varoitusajalla.

Opetus- ja kulttuuriministeriö kertoi viime viikolla, että poikkeusjärjestelyiden vuoksi kevään ylioppilaskokelaille annetaan mahdollisuus osittain maksuttomaan uusimiseen. Maksuton uusiminen on mahdollista niille kokelaille, jotka joutuivat muuttamaan suunnitelmiaan ja suorittamaan useita kokeita yhden viikon aikana koronavirustoimien vuoksi.

Ylioppilastutkintolautakunnan mukaan kevään tutkintoon oli ilmoittautunut yhteensä noin 43  000 kokelasta, mikä on noin 3  000 enemmän kuin viime keväänä. Luvussa ovat mukana sekä tutkintoa suorittavat kokelaat että ne, jotka uusivat hyväksyttyjä tai hylättyjä kokeita tai täydensivät tutkintoaan. Kokeet järjestettiin noin 400:ssa lukiossa ja niiden eri toimipisteissä.

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic