Lounais-Häme

Kevät alkaa gospelilla ja jatkuu Georg Otsilla – Kulttuuri-Axelin kalenterissa myös Unplugged keväällä ja Vysotski-konsertti syksyllä

Kulttuuri-Axelin kevään tapahtumakalenterissa on niin Tyykijazzia, lastenkuorokonserttia, James Bond-teemamusiikkia kuin Forssa Unplugged.
Iso gospel-kuoro on harjoitellut ahkerasti. Keskiviikkona käytiin läpi koko illan ohjelmisto. Kuva: Lassi Puhtimäki
Iso gospel-kuoro on harjoitellut ahkerasti. Keskiviikkona käytiin läpi koko illan ohjelmisto. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan kirkossa soi lauantaina gospel. Luvassa on siis runsaasti svengiä ja musiikin ilosanomaa taitavien esiintyjien tarjoilemana.

Lavalle nousee iso joukko pääosin paikallisia esiintyjiä. Kaartin ytimessä ovat Outi Aro-Heinilän ja Suvi Hintsasen johtama 25-jäseninen kuoro sekä kuusijäseninen bändi. Yhtyeen kapellimestarina toimii Juhani Kähkönen.

Esiintyjien vahvan kärjen muodostavat neljä solistia: Sanna Pietiäinen, Mariina Niittymäki, Markku Tähtinen ja Janne Vuorenmaa.

Gospel-konsertti järjestetään Forssan kirkossa tässä mittakaavassa nyt toista kertaa.

Illan gospel-kuoron toinen kuoronjohtaja, kanttori Outi Aro-Heinilä kertoo, että lauantaina kirkossa esiintyy selvästi isompi kuoro kuin viimeksi. Nyt kuorolaulajia on mukana 25, kun vuosi sitten kirkossa esiintyi kymmenen laulajaa vähemmän.

– Odotamme innolla. Uskon, että siitä tulee upea konsertti, Aro-Heinilä kertoo.

Esiintyjien lisäksi yleisökin pääsee laulamaan, sillä ohjelmaan kuuluu kaksi useimmille tuttua yhteislaulua.

Gospel-illan järjestävät Forssan seurakunta sekä Kulttuuri-Axel- Konsertin arvioitu kesto on noin 1,5 tuntia. Konserttiin on vapaa pääsy. Käsiohjelmasta perittävällä 10 eurolla katetaan osa järjestelykuluista ja esiintymispalkkioista.

Kulttuuri-Axel on suunnitellut kevääksi jälleen runsaasti monipuolista musiikkitarjontaa. Kevättalven svengi ei pääty gospel-iltaan, sillä viikkoa myöhemmin 8. helmikuuta Kulttuuri-Axel järjestää perinteisen Tyykijazzin Forssan työväentalon Musiikkisalissa.

Jatsikansaa hemmottelevat Seppo Hovi ja Antti Sarpila saapuvat Forssaan isompana kuin koskaan, sillä alkuillasta yleisöä viihdyttää peräti seitsenjäseninen septetti. Myöhemmin illalla parivaljakon kokoonpanona on kvintetti eli viiden jäsenen orkesteri.

Lisäksi yleisön toivoma ja kaipaama jazzlaulaja Emma Salokoski esiintyy ensimmäistä kertaa Tyykijazzissa. Duon toisena jäsenenä on kitaristi Jarmo Saari.

Maaliskuussa 15.3. Kulttuuri-Axelin kalenterissa on Työväentalolla järjestettävä Georg Ots -konsertti virolaisen mestarilaulajan 100-vuotissyntymäpäivän kunniaksi. Konsertissa esiintyvät Forssan Mieskuoro ja Erkki Liikanen sekä Sanna & Mattilat.

Perheen pienemmälle väelle on puolestaan suunnattu Laululaukat lasten kuorokonsertti Feeniks-hallissa 23.3. Kuorot on tarkoitus kasata talven ja kevään aikana Kulttuuriyhdistys Kuvion kuorokerhoissa.

Huhtikuussa jatkuu jatsahtava meno, kun maailmallakin esiintymislavoja valloittava Olli Soikkelin kovatasoinen trio esiintyy Työväentalon Musiikkisalissa 16.4. Muutamaa päivää myöhemmin 19.4. musiikkisalin täyttävät James Bond-leffojen tunnusmusiikkikonsertti. Kari Mäkiranta johtaa orkesteria ja solisteina toimivat Sanna Pietiäinen, Marko Simi ja Mirella Timonen.

Forssa Unplugged -puistokonsertti järjestetään perinteisesti toukokuussa. Yhtiönpuistossa esiintyvät 23.5. ainakin Jiri Nikkinen, Green River, Kari Luoto Band ja Zatopek. Työ-, kaveri- ja muut porukat pääsevät esittelemään jälleen kekseliäisyyttään epävirallisessa piknik-kattauksen SM-kisassa.

Keväällä käynnistyvät myös perinteiset Tori soimaan -tapahtumat Forssa Paviljongilla kesälauantaisin ja jatkuvat syksyyn saakka.

Kulttuuri-Axelin syksyn suunnitelmat ovat myös pitkälti kasassa. Juice-kirkko sekä Valon ja musiikin illan lisäksi Urheilutalo Feeniksissä järjestetään 4.9. Mika ja Turkka Malin Vysotski-konsertti tähtivieraanaan Arja Saijonmaa. Vastaava konsertti kolme vuotta aiemmin oli suurmenestys. FL

 

Korjattu 31.1.2020 klo 13:27

Korjattu Marina Niittymäen sukunimi.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic