Lounais-Häme

Kevät koittaa muoville

Muovipakkausten keräys pääsee Lounais-Hämeessä vauhtiin vasta kevään ja kesän koittaessa. Joka taajamaan ei keräyspistettä tule.

Forssassa on vasta yksi muovipakkausten keräyspiste Tarjoustalolla. Urjalassamuovinkeräyspisteitä on nyt kaksi, Huhdin Siwalla ja Urjalan S-Marketilla, sekä Somerolla yksi S-Marketilla.

Keväällä on luvassa lisää. Forssaan tulee kaikkiaan viisi muovipakkausten keräyspistettä, joista kolme on kokonaan uusia ekopisteitä.

Loimi-Hämeen Jätehuollon alueella ilman Satakierron tienoota on tällä hetkellä 11 muovinkeräyspistettä: Forssan, Urjalan Someron pisteiden lisäksi yksi Akaassa ja Sastamalassa ja Loimaalla viisi. Lopputalven ja kevään aikana lisää on tulossa toistakymmentä. Esimerkiksi Jokioisille on tulossa kaksi muovinkeräyspistettä, Somerolle toinen ja Humppilaan yksi.

Muovipakkauksia piti päästä kierrättämään heti vuodenvaihteen jälkeen, mutta aikataulu venyi ja paukkui. Pakkausjätteen keräys siirtyi kunnilta tuottajille, joiden puolesta kierrätyspisteitä hallinnoi Suomen Pakkauskierrätys Rinki.

Lue lisää keskiviikon Forssan Lehdestä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic