Lounais-Häme Tammela

Kevätaurinko paljastaa säröt – Lumeton talvi kuritti tuulilaseja myös Forssan seudulla

Keväinen aurinko paljastaa tuulilasien säröt ja liat.
Veija Bergström vaihtaa tuulilaseja Häiviässä. Lumeton talvi on vilkastuttanut Autolasiasennus Tammelan Huoltopisteen toimintaa. Kuva vuodelta 2018. Kuva: Lassi Puhtimäki
Veija Bergström vaihtaa tuulilaseja Häiviässä. Lumeton talvi on vilkastuttanut Autolasiasennus Tammelan Huoltopisteen toimintaa. Kuva vuodelta 2018. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kevät tuo mukanaan sesongin auton tuulilasinvaihtoihin. Talven jäljiltä teillä on epäpuhtauksia, hiekkaa, kiviä ja irronneita nastoja, jotka tuulilasiin osuessaan aiheuttavat säröjä. Harmiton iskemä voi levitä isoksi halkeamaksi, joka lopulta rikkoo koko tuulilasin.

– Tänä talvena on ollut monin paikoin normaalia enemmän tuulilasivahinkoja, koska tiet ovat olleet auki lumesta, LähiTapiola liikenneturvallisuuden johtava asiantuntija Markus Nieminen kertoo.

Myös Häiviässä toimivan Autolasiasennus Tammelan Huoltopiste ky:n yrittäjä Veija Bergström kertoo, että takana on normaalia kiireisempi talvi.

– Kun ajetaan kuivan asfaltin päällä, niin kiveniskemiä ja nastojen irtoamisia tulee enemmän, Bergström kertoo.

Nieminen toteaa, että koronaviruksen ja liikennemäärien vähentymisen myötä myös tuulilasiremonttien määrä todennäköisesti on normaalia kevättä jonkin verran pienempi.

– Koronavirus on hiukan näkynyt minullakin, mutta joka tapauksessa lasi täytyy vaihtaa, kun katsastusmies niin kehottaa, Bergström sanoo.

 

Lue myösPienikin särö tuulilasissa voi johtaa hylkäykseen katsastuksessa 9.6.2018

 

Tuulilasi kannattaa myös puhdistaa

Bergström ja Nieminen muistuttavat, että säröillä oleva tai likainen tuulilasi voivat olla myös turvallisuusriski, kun näkyvyys heikkenee.

– Kevätaurinko paljastaa paitsi säröt myös tuulilasin epäpuhtaudet. Nyt on oikea hetki puhdistaa tuulilasi myös sisäpuolelta mikrokuituliinalla ja tuulilasin pesunesteellä, Nieminen vinkkaa.

Pienen iskemän voi paikata ja korjata helposti huollossa. Iskemän levitessä halkeamaksi koko tuulilasi voidaan joutua vaihtamaan. Lasin hintaan vaikuttavat auton merkki ja malli. Mitä harvinaisempi ja teknisempi lasi, sitä kalliimmaksi korjaus tulee. FL

Uusimmat

Näkoislehti

7.8.2020

Fingerpori

comic