Lounais-Häme Forssa

Kevätkauden vieraita Liikanen, Jalonen, Kankimäki ja Vanha-Similä – Forssan kirjasto jatkaa kirjallisuusiltojaan

Kevätkaudella Forssan kirjastossa vierailevat muiden muassa Liikanen, Jalonen, Kankimäki ja Vanha-Similä.
Olli Jalosen mietteitä kuullaan Forssan kirjastossa tammikuun lopulla. Häntä haastattelee Yleisradion pitkäaikainen kirjallisuustoimittaja Seppo Puttonen. Arkistokuva. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen
Olli Jalosen mietteitä kuullaan Forssan kirjastossa tammikuun lopulla. Häntä haastattelee Yleisradion pitkäaikainen kirjallisuustoimittaja Seppo Puttonen. Arkistokuva. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Forssan kaupunginkirjaston kirjallisuusillat jatkuvat heti loppiaisen jälkeen. Illoissa vierailee valtakunnallisesti tunnettuja tekijöitä, mutta myös kotiseutu on vahvasti edustettuna.

Sarjan avaa tiistaina 7. tammikuuta Suomen Pankin eläkkeellä oleva pankinjohtaja Erkki Liikanen. Hänen muistelmakirjansa Olin joukon nuorin kuvaa päähenkilön tietä politiikan huipulle, mutta laajemmin myös suurten ikäluokkien vaiheita.

28. tammikuuta vuoron saa Olli Jalonen, jota voi luonnehtia yhdeksi Suomen arvostetuimmista nykykirjailijoista. Jalosen Taivaanpallo -romaani palkittiin Finlandia-palkinnolla v. 2018.

Jalosta haastattelee Yleisradion pitkäaikainen kirjallisuustoimittaja Seppo Puttonen.

Öisin ajateltavia naisia

Helmikuun kirjallisuusilta on poikkeuksellisesti torstaina 13.2. Silloin vieraana on Mia Kankimäki, joka sekoittaa kirjoissaan omintakeisesti kauno- ja tietokirjallisuutta. Varsinkin tuorein teos Naiset joita ajattelen öisin, on saanut viljalti kiitosta ja lukijoita.

Kankimäkeä haastattelee kirjastonhoitaja Noora Oluikpe.

Maaliskuun 3. päivänä katse käännetään Suomen luontoon. Pepe Forsberg on kolunnut laajasti kansallispuistojamme ja tehnyt niistä kirjasarjan. Keväällä 2020 ilmestyy hänen uutuuskirjansa Luontokohteet tutuiksi.

Kuukauden päättää 31.3. forssalainen FT Maria Vanha-Similä, joka on tutkinut erityisesti naisten arkea sotienjälkeisessä Suomessa. Vanha-Similän uutuusteos Pyykkilaudasta pillereihin ilmestyy maaliskuussa.

Annalan arkoja asioita

Huhtikuussa vuoron saa kirjailija ja muusikko Marko Annala, joka on tuotannossaan käsitellyt arkoja ja henkilökohtaisia asioita, kuten masennusta ja koulukiusaamista. Uusimmassa Paasto-romaanissa on myös vahvaa hengellistä tematiikkaa. Hän kertoo kirjoistaan ja työstään 21. huhtikuuta.

Toukokuun kirjailijavieraat tulevat Forssasta, mutta näkymät avautuvat niin kauas menneisyyteen kuin maailman merillekin. Tiistaina 12.5. Heikki Jokinen opastaa yleisöä kuvin ja sanoin antiikin Roomaan. Jokinen on yhdessä työryhmän kanssa laatinut aiheesta e-oppikirjan, joka kevään kuluessa julkaistaan myös painettuna versiona.

Kirjallisuusiltojen kevätsarjan päättää Raija Alapeteri, joka on kipparoinut monia valtameripurjehduksia. Forssa-viikolla 19. toukokuuta Alapeteri vie kuulijansa purjehdukselle yli Atlantin.

Ohjelma voi vielä täydentyä kevään edetessä. Tarkempia tietoja löytyy mm. Louna-kirjastojen ja Forssan kaupungin tapahtumasivuilta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic