Lounais-Häme Tammela

Kevyen liikenteen väylille rakentamissuunnitelmat Tammelassa

Tammelaan suunnitellaan uusia kevyen liikenteen väyliä. Kuva: Tapio Tuomela
Tammelaan suunnitellaan uusia kevyen liikenteen väyliä. Kuva: Tapio Tuomela

Tammelan kunnan tekninen lautakunta hyväksyi Yrjöntien sivuhaaran eli kevyen liikenteen väylän ja siihen liittyvän vesihuoltoverkon rakentamissuunnitelman. Rakentamishanke voidaan toteuttaa, mikäli Kydön asemakaava-alueen toteutuminen viivästyy ja siitä säästyy määrärahaa kohteen toteutusta varten. Suunnitelmaan voidaan työn aikana tehdä tarvittaessa vähäisiä muutoksia.

Suunnitelman on laatinut Maveplan oy. Suunnitelma on ollut nähtävillä 6.7.–10.8. Lisäksi maanomistajille lähetettiin kuulutus ja suunnitelma. Väylän lohkomiseksi on haettu maanmittaustoimitusta 4.5. Nähtävilläoloaikana suunnitelmasta ei tullut huomautuksia.

Lautakunta päätti hyväksyä myös Kydön alueen kortteleiden 234, 235 ja 235 B rakentamissuunnitelman toteutettavaksi, mikäli kaava hyväksytään ja se tulee lainvoimaiseksi. Rakentamishanke voidaan kilpailuttaa ennen kaavan hyväksytyksi tulemista ehdolla, että rakentamiseen voidaan ryhtyä vasta kaavan vahvistuttua. Suunnitelmaan voidaan työn aikana tehdä tarvittaessa vähäisiä muutoksia.

Rakentamissuunnitelma koskee Kaarlentien ja siihen liittyvien kevyen liikenteen yhteyksien ja vesihuoltoverkon sekä Kalevintien jatkon ja kaava-alueeseen liittyvän huleveden pidätysrakenteen rakentamiseksi. Suunnitelman on laatinut Maveplan oy. Suunnitelma on ollut nähtävillä 6.7.–10.8. Lisäksi maanomistajille lähetettiin kuulutus ja suunnitelma.

Nähtävilläoloaikana suunnitelmasta tuli yksi kannanotto, jossa esitetään, että Kaarlentien päästä Heiniläntielle suunniteltu kevyen liikenteen väyläyhteys jätettäisiin rakentamatta. Perusteluna oli, että yhteyden rakentaminen lisää kulkua Heiniläntielle ja edelleen Syrjänharjulle.

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic