Lounais-Häme

Kiekkoharrastus jatkuu yhteistyöllä

Paikallisessa juniorijääkiekkoilussa on tehty tällä kaudella uudenlaista yhteistyötä, kun FoPS C Akatemian nimellä pelaava joukkue koottiin FoPS-Juniorien ja Urjalan Sisukiekon pelureista.

– Kumpikaan seura ei olisi saanut yksin joukkuetta kokoon, joten ainoa mahdollisuus taata pelurien harrastuksen jatkuminen oli pistää hynttyyt yhteen, kertoo joukkueen valmentajaksi ryhtynyt Jarmo Palomäki.

Länsirannikon alueen Suomi-sarjan karsintalohkossa pelaava joukkue harjoittelee sekä Forssassa että Urjalassa. Akatemiajoukkue aloitti yhteiset jäätreenit kesällä Lempäälässä. Nyt harjoitukset pyörivät niin, että noin joka kolmas treeni on Urjalassa ja muut Forssassa. Syyskauden kahdeksan kotipeliä jakaantuvat puoliksi Forssaan ja Urjalaan. Seuraava peli on huomenna Forssassa lohkon jumboa Parsportia vastaan.

Akatemiajoukkue on koottu Forssasta ja Urjalasta niin, että Forssasta on yhdeksän ja Urjalasta neljä poikaa – sekä yksi tyttö. Poikia pari vuotta vanhempi 17-vuotias puolustaja Senja Tallbacka valittiin vanhimpana joukkueen kapteeniksi. Erotuomarinakin toimiva Senja pelaa myös Sisukiekon naisten joukkueessa, mutta pitää poikien pelejä haastellisempina.

FoPSilla on C-junioreissa myös edustusjoukkue, joka on hankkimassa karsintasarjasta paikkaa ikäluokkansa Mestikseen.

FoPS C Akatemia pelaa pykälää alempana Suomi-sarjan karsintaa. Kahdeksan joukkueen lohkosta voittaja pääsee Suomi-sarjaan. Muut joukkueet jatkavat pelejään joulun jälkeen aluesarjassa.

FoPS C Akatemia on pelannut neljä ottelua, joista se on voittanut yhden ja hävinnyt kolme selvällä erolla.

– Sarja on aika epätasainen, kun joko vastustaja tai me olemme olleet ylivoimaisia, Palomäki toteaa.

Forssalaisilla on ollut aiemmin junioriyhteistyötä Someron ja Loimaan suuntaan, mutta Urjalan Sisukiekko on uusi kumppani.

Forssalaisten aloitteesta käynnistynyt yhteistyö on sujunut Palomäen mukaan hienosti.

– Porukka on sulautunut upeasti yhteen ja joukkueessa on huikea henki.

– Tämä on mielestäni ainoa tapa, jolla pikkupaikkakunnat pystyvät kilpailemaan isoja vastaan. Toisaalta tulokset eivät ole pääasia, vaan se, että pystymme pitämään nuoret mukana harrastuksessa ja pois kadulta, korostaa Palomäki, joka toimii jääkiekossa myös FPS:n puheenjohtajana ja akatemiajoukkueessa sekä valmentajana että bussikuskina. FL

FoPS C Akatemia
Maalivahdit:Matias HintsanenPuolustajat:Senja Tallbacka (C)Christian SihvonenIkenna NwoseRoope LundenHyökkääjät:Aku ValkamaRiku-Matias JouttunpääJaakko TallbackaJuho SuontaustaTopi MäkinenJiri HirvonenNiko LuotoKosti LepolaJuuso JaakkolaValmentajat: Jarmo Palomäki ja Jonne Oravisjärvi

Uusimmat

Fingerpori

comic