Lounais-Häme

Kiertävät konsultit sotkevat Letkun kylän asiat - Härkätien teatterin Muina miehinä on "parodia erinomaisuudesta" ja kuvaus kahtia jakautuneesta yhteisöstä

Tihkusade on keskeyttänyt Härkätien teatterin uuden näytelmän harjoitukset. Ohjaaja-käsikirjoittaja Tanja Thomsson ei ole kuitenkaan huolissaan.

-Harjoitukset ovat menneet hyvin. Aletaan olla siinä mallissa, että näytelmä on hallussa, Thomsson toteaa Letkun pirtin terassilla, jonne haastattelu on siirretty sateen takia.

Tällä viikolla ensi-iltansa saava Muina miehinä -kesäteatteriesitys on oman kuvauksensa mukaan ”parodia erinomaisuudesta”. Tarinassa kaksi HVP-akatemian kiertävää konsulttia saapuu Letkun kylään. Tarkoituksena on nostaa kyläläisten elämänlaatua ja koulutustasoa kalliilla kurssituksilla.

-Kaksikko houkuttelee ihmisiä mukaan lupauksilla paremmasta tulevaisuudesta. Sen seurauksena ihmiset asettuvat toisiaan vastaan syystä tai kolmannesta, Thomsson kuvailee tapahtumia.

 

Esityksen inspiraationa ovat olleet vuoden 1918 tapahtumat Suomessa. Thomssonin mukaan tarinassa on ”pyritty koskettamaan kansalaissotaa huumorin keinoin”.

-Esitys alkaa kansalaissodan muistojuhlan kuvauksella, mutta ei siitä sen enempää, että yleisö ei ala heti tapella, Thomsson toteaa huumorilla.

Varsinaista historiallista näytelmää tapahtumien pohjalta ei kuitenkaan lähdetty tekemään.

-Olemme kyllä aiemmin tehneet 1920-luvulla tapahtuvan esityksen, jossa kansalaissotaa sivuttiin, Thomsson muistelee.

 

Esityksen työryhmässä on ollut mukana sekä uusia kasvoja että jo kokeneita näyttelijöitä. Konsulttikaksikkoa esittäville Sonja ja Timo Koivulle kyseessä on jo yli viides produktio Härkätien teatterin riveissä.

-Tekstistä ja roolista on ollut hyvä fiilis. Tätä on ollut mukava harjoitella, Timo Koivu toteaa.

Mainostemppuna kaksikko kävi esiintymässä rooleissaan Forssan Kutomon Heinämessuilla viime viikonloppuna. Hahmojen ja näytelmän luonteen huomioon ottaen tällainen temppu oli mahdollinen.

-Olemme näytelmässä aika paljon kaksistaan. Roolit ovat olleet sellaisia, että olemme saaneet harjoiteltua näytelmää keskenämme, Sonja Koivu kertoo.

Ensi viikonlopun paikkeille aikataulutetut näytökset tullaan ohjaaja Thomssonin mukaan pitämään sovitusti, ”satoi tai paistoi”. Sonja Koivu odottaa jo ensi kesän produktiota.

Letkulle on aina hauska tulla harjoittelemaan. Toivottavasti olemme mukana ensi kesänäkin, Koivu tiivistää. FL

Muina miehinä Härkätien teatterissa (Patamontie, Letku). Esitykset 6. ja 9.7 klo 19, 7.7 klo 16 ja 8.7 klo 14 ja 18.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic