Lounais-Häme Forssa

Kiertoliittymä valmistui – ota kantaa ja kerro, mitkä asiat liittymässä toimivat, mitkä mahdollisesti eivät

Kunnallistekniikan päällikkö Tero Tiensuu on tyytyväinen lopputulokseen. Palautekin on ollut hänen mukaansa enemmän positiivista kuin negatiivista.
Kuvituskuva.

Forssan keskustan kiertoliittymä on viimeistelyjä vaille valmis. Forssan kaupungin kunnallistekniikan päällikkö Tero Tiensuu kertoo, että liikennejärjestelyjen osalta liikenneympyrä on valmis.

– Pikkuisen ollaan aikataulusta myöhässä johtuen lähinnä alkuvaiheen yllätyksistä, joista maaperän louhinta oli suurin yksittäinen yllätys. Valmista piti olla syyskuun loppuun mennessä, mutta 24. lokakuuta mennessä urakoitsija on poistunut alueelta ja kaikki on valmista, Tiensuu kertoo.

Urakalle varattiin määrärahoja 700 000 euroa. Kokonaiskustannukset selviävät loppuselvityksen yhteydessä, mutta Tiensuun mukaan määrärahat eivät tule ylittymään.

Lue myös: Forssan kiertoliittymän rakentaminen hidastunut yllätysten myötä – aikataulun venyminen kysymysmerkki

Tiensuu on tyytyväinen urakan lopputulokseen. Moni asia on hänen mukaansa muuttunut myös kunnossapidon näkökulmasta. Liikennevalojen poistuttua säästöjä kertyy hälytysten vähentymisestä.

– Aurauksen onnistuminen ja siitä aiheutuvat kustannukset nähdään talven jälkeen, mutta ainakin aurattavaa on pinta-alallisesti vähemmän, Tiensuu sanoo.

Käyttäjiltä on tullut Tiensuun mukaan enemmän positiivista kuin negatiivista palautetta.

– Kun työmaa oli käynnissä, kriittistä palautetta jonkin verran tuli. Eräästä bussiyhtiöstä soitettiin, ettei isolla autolla mahtunut kulkemaan töiden aikana, kun kulkuväylää oli kavennettu, mutta enää negatiivista palautetta ei ole tullut ja isollakin autolla mahtuu ajamaan.

– Positiivista palautetta on tullut ennen kaikkea liikenteen sujuvuudesta ja siitä, ettei tarvitse seistä liikennevaloissa.

Aiheesta aiemmin: Forssa saa kolmannen kiertoliittymän – rakennustyöt haittaavat liikennettä Rautatienkadulla koko kesän

Kiertoliittymän urakka on aiheuttanut muutoksia myös muutamassa muussa valoristeyksessä. Esimerkiksi Puistolinnan risteyksessä liikennevalot ovat olleet pois päältä koko urakan ajan ja kaistajärjestelyt ovat muuttuneet. Tämä on aiheuttanut sekaannusta, mutta Tiensuun korviin ei ole kantautunut torvensoittoa pahempia tapahtumia.

– Se risteys olisi vaikea hahmotettava vilkkuvaloilla, vaikkei olisi työmaatakaan. Kunhan liikennevalot saadaan toimimaan, liikenne sujuu paremmin.

Nyt valmistuneen kiertoliittymän suunnittelu aloitettiin vuonna 2014. Tiensuun mukaan positiivisen palautteen myötä kaupungintalolla on ollut puhetta seuraavasta uusittavasta valoristeyksestä, joka Tiensuun näkemyksen mukaan on Puistolinnan risteys.

– Siinä on vanhaa valotekniikkaa, joka on uusittava, tai sitten risteykseen tehdään kiertoliittymä. Tämä on 2020-luvun asioita. FL

Ota kantaa! Mitä hyvää, mitä huonoa valmistuneessa liikenneympyrässä mielestäsi on? Vastaa sähköpostilla osoitteeseen toimitus@forssanlehti.fi. Koostamme kommenttien pohjalta jutun, jossa saatamme käyttää mielipidettäsi. Voit halutessasi kommentoida myös nimettömänä.

 

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic