Lounais-Häme

Kiertoliittymän rakentaminen Forssan keskustaan käynnistyy toukokuussa

Forssan keskustaan Turuntien, Kauppakadun ja Rautatienkadun jo pidempään suunnitteilla ollut kiertoliittymä etenee kohti rakennusvaihetta. Forssan kaupungin tekninen johtaja Antti Heinilä kertoo, että hanke etenee viimeisimmässä aikataulussaan.

-Tarjouspyynnöt ovat viimeistelyssä ja lähtevät maaliskuun aikana maailmalle. Huhtikuun aikana odotamme tarjouksia ja sen ohjelmassa on esimerkiksi työmaan rakentaminen. Varsinaisen kiertoliittymän rakentaminen voisi käynnistyä toukokuussa, Heinilä arvioi.

Tarjouspyyntöihin sisällytetään tietyt aikatauluesitykset, mutta rakentamisen tarkkaa kestoa Heinilä ei tässä vaiheessa osaa arvioida.

Urakoitsijan kanssa käytävissä neuvotteluissa pyritään siihen, että työmaasta on haittaa liikenteelle mahdollisimman vähän elokuun alun superviikonloppuna. Tämä ei Heinilän mukaan tarkoita välttämättä sitä, että kiertoliittymä olisi valmis superviikonloppuun mennessä.

Heinilä muistuttaa, että katuremontit ajoittuvat yleensä kesäaikaan, koska jäiseen maahan rakentaminen on hankalampaa ja siksi myös kalliimpaa.

-Käymme urakoitsijan kanssa läpi työteknisiä suorituksia ja haemme ratkaisuja niin, että missään vaiheessa liikenne ei ole poikki työmaan alueella, Heinilä kertoo koko hankkeen aikaisista tavoitteista.

 

Hankkeeseen ei ole varattu tämän vuoden talousarviossa erillistä määrärahaa, vaan se on sisällytetty teknisen toimen investointihankkeissa kunnallistekniikan alaisuuteen.

Muun muassa katujen ja teiden kunnossapitoon on varattu tälle vuodelle yhteensä 2,05 miljoonaa euroa.

Risteysalueen turvallisuus jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden näkökulmasta on puhuttanut kuntalaisia paljon Forssan Lehdenkin palstoilla. Heinilä myöntää, että asiasta on eri näkemyksiä. Hän uskoo, että kiertoliittymästä tulee turvallinen kaikille käyttäjilleen.

Urakoitsijan kanssa on Heinilän mukaan käytävä läpi, miten risteys on remontin aikana mahdollisimman turvallinen kevyen liikenteen kulkijoille. Tekninen johtaja huomauttaa, että kiertoliittymä on valmistuttuaan mahdollisimman yksinkertainen.

-Siinä on neljä katua suorassa kulmassa, yksi kaista liittymään tultaessa, ympyrässä ja liittymästä poistuttaessa. Kun kaistoja on vain yksi, se antaa mahdollisuuden kehittää kevyen liikenteen väyliä ja saamme myös Rautatienkadun alun kevyen liikenteen väylän ajan tasalle.

-Jalankulkijoille liittymässä on keskisaarekkeet, joten seurattavaa liikennettä tulee vain yhdestä suunnasta, Heinilä perustelee.

-Toivottavasti myös valistus auttaa turvallisuuden parantamisessa, hän lisää. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic