Lounais-Häme

Kiertoliittymän urakka siirtyy

Kiertoliittymää Turuntien ja Rautatienkadun risteykseen ei toteuteta tänä vuonna. Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi esittää kaupunginhallitukselle maanantaina, että kiertoliittymän rakentamisen rahoitus siirretään ratkaistavaksi ensi vuoden talousarvion hyväksynnän yhteydessä joulukuussa.

Tämän vuoden talousarviossa on 400000 euron rahoitus kiertoliittymän toteuttamiseen. Maaliskuussa käydyssä tarjouskilpailussa selvisi, että saadut tarjoukset ylittivät reippaasti talousarvioon varatun määrärahan.

Yhdyskuntalautakunta päätti viime kuun lopulla esittää kaupunginhallitukselle, että kiertoliittymä toteutetaan olemassa olevan suunnitelman mukaisin materiaalein. Lisäksi lautakunta esitti kunnanhallitukselle määrärahavarauksen nostamista 700000 euroon.

Mikäli uusi tarjouskilpailu olisi käyty tänä vuonna, uhkana olisi ollut töiden venyminen loppuvuoteen, joka ei olisi ollut enää rakentamisen kannalta paras ja edullisin vaihtoehto.

Tekninen johtaja Antti Heinilä toivoo, että kiertoliittymän rakentamisen rahoituksen varmentuminen talousarviossa mahdollistaisi uuden tarjouskilpailun käynnistämisen heti ensi vuoden alussa, jolloin urakka voitaisiin käynnistää hyvissä ajoin keväällä. Tavoitteena on, että kiertoliittymän rakentaminen ei haittaisi heinä-elokuun vilkkainta kesäliikennettä kaupungin keskustassa.

Yksi keino vaikuttaa urakan kokonaishintaan on vaihtaa kaavailtuja materiaaleja. Graniittisten reunakivien, joita kiertoliittymään on suunniteltu kaikkiaan noin 2000 metriä, vaihtaminen betoniksi toisi säästöjä. Lopputulos olisi kuitenkin aivan toinen kuin kivellä toteutettuna. Lautakunta on esittänyt pitäytymistä tarjouskilpailussa graniittisissa reunakivissä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic