Lounais-Häme

Kiertoliittymätyöt tuntuvat kassassa

Forssan Kauppakadulla lankakauppaa pitävä Jaana Ihamäki on harmissaan viereisen kiertoliittymätyömaan aiheuttamasta haitasta. Kesä-heinäkuu on ollut tavallista hiljaisempi Janskun langassa ja ompelupajassa risteysmylläkän vuoksi.

-Toki helteinen sää vaikuttaa, mutta niin on vaikuttanut työmaakin. Moni asiakas on luullut, että liikkeeni on kiinni. Niin vaikea tänne on ollut pahimmillaan tulla ja pujotella, hän puuskahtaa.

Ihamäki arvelee, että isojen koneiden työmaa ja parkkipaikkojen pula ovat karkottaneet asiakkaita.

-Niitä on nyt nolla. Kadunvarren pari parkkipaikkaa ovat poissa ja lähialueen paikat täynnä. Talon takana olisi tilaa, josta eivät asiakkaat ikävä kyllä tiedä.

 

Tunnelmat ovat olleet tuskaiset myös ravintola Martinassa ja etenkin sen terassilla, joka aukeaa risteykseen ja Rautatienkadulle. Ravintolapäällikkö Anu Hyrkäs sanoo, että työmaa ja kadonneet pysäköintipaikat näkyvät ravintolan kesän tuloksessa.

-Tämä työmaa antaa muille kuin risteyksen alueella toimiville ravintoloille etulyöntiaseman. Terassillamme on ollut pöly- ja meluhaittaa; siivoaminen vie paljon työaikaa, hän huomauttaa.

Hyrkäs ihmettelee erityisesti rakentamisen ajankohtaa. Risteyksen neljällä ravintolalla olisi nyt kesän paras sesonkiaika.

-Eikö tämän työmaan olisi voinut käynnistää syksymmällä? Olen äärimmäisen pettynyt ajankohdan valintaan, hän huomauttaa.

 

Kauppakadun toisella puolella toimivassa Puustellin keittiökalustemyymälässä työmaa ei ole isommin haitannut.

-Itse asiassa me olemme pärjänneet erittäin hyvin. Asiakkaat ovat löytäneet läheltä parkkipaikkojakin, yrittäjä Sinikka Leppänen toteaa.

Työmaan toisella laidalla, Turuntien puolella sijaitsevassa Topi-Keittiöiden myymälässä on selvitty ainakin toistaiseksi kohtuullisesti, sillä kesän kuukaudet ovat hiljaisia. Pölyä on ollut Turuntien puolellakin riesaksi asti.

-Se kiusaa, kun joudumme pitämään ovea auki ilmanvaihdon parantamiseksi, kauppias Elina Kivimäki kertoo.

Kivimäki suhtautuu tyynesti mylläkkään ikkunoiden takana.

-Ajattelen niin, että tämä tehdään, ja joskus se on lopulta valmis. Se tosin mietityttää miten tavarakuljetukset uuden liittymän reunalla onnistuvat.

 

Forssan Ympäristöurakointi oy:n työmaapäällikkö Henri Kutila ymmärtää yrittäjien tuskan, mutta tilattu työ pitää urakoitsijan näkökulmasta saada tehtyä. Nyt käynnissä ovat reunakivityöt.

-Olemme yrittäneet poistaa pölyä imupaineharjalla ja sitoa sitä suolaamalla. Töitä teemme arkisin aamukuudesta iltakahdeksaan 7-8 miehen voimin kolmella kaivinkoneella ja muilla koneilla, joten viemme tilaa, hän tietää.

Yritys on viime päivinä kirinyt aikataulua, sillä peruskallio, vanhat kaukolämpörakenteet ja viimeksi yhden taloyhtiön vesivuoto yllättivät ja hidastivat töiden etenemistä.

-Nyt olemme noin 1–2 viikkoa jäljessä. Tavoite on, että saamme urakan valmiiksi syyskuun lopussa, mutta olemme saaneet aikaa lokakuun puolivälin paikkeille.

Oma manööverinsä on alueen puleeraus Forssan tapahtumaviikonloppua varten elokuun alussa.

-Tapahtumien ajaksi alueelle vedetään asvalttia niin, että yksi kaista suuntansa on pinnoitettu. Holjien ja Pick-Nickin mentyä uudet ja vanhat asvaltit poistetaan. FL

 

Rautatienkadun kiertoliittymä

Rautatienkadun, Turuntien ja Kauppakadun valoristeys korvataan kiertoliittymällä.

Forssan kaupungin tilaaman urakan toteuttaa Forssan Ympäristöurakointi oy.

Työ etenee katu ja sen laita kerrallaan.

Urakka-aikaa oli alun perin 28. syyskuuta asti, mutta se on saanut lisäaikaa lokakuun puoliväliin.

Risteystä pinnoitetaan väliaikaisesti elokuista Forssan tapahtumaviikonloppua varten.

Öisin risteystä ei ole rakennettu. Yötyötä tehdään päällystämisen yhteydessä.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic