Lounais-Häme

Kiina kertoo tutkivansa kadonneen Interpol-pomon toimia

Lyon
07.10.2018, 20:20

Ulkomaat

Kiina ilmoittaa tutkivansa kansainvälisen poliisijärjestö Interpolin johtajan Meng Hongwein toimia, koska tämän epäillään rikkoneen lakia. Meng nähtiin viimeksi syyskuun loppupuolella, kun hän lähti Interpolin päämajasta Ranskan Lyonista kohti kotimaataan Kiinaa.
Asiasta kerrottiin kansallisesta turvallisuudesta vastaavan komission verkkosivulla. Se käsittelee muun muassa Kiinan virkamiesten korruptioepäilyjä.
Mengin vaimo Grace Meng, sanoi aikaisemmin tänään uskovansa, että hänen miehensä on vaarassa. Grace Mengin mukaan toistaiseksi viimeinen viesti, jonka hän mieheltään sai, piti sisällään vain veitsiemojin, joka merkitsee vaaraa.
– Asia kuuluu kansainväliselle yhteisölle. En ole varma, mitä hänelle on tapahtunut, sanoi Grace Meng, joka oli koko tiedotustilaisuuden ajan selin yleisöön. Myös valokuvaaminen oli tiedotustilaisuudessa kiellettyä, koska Grace Meng sanoi pelkäävänsä turvallisuutensa puolesta.
Meng on Interpolin ensimmäinen kiinalainen johtaja. Hänet valittiin rikospoliisijärjestön johtoon marraskuussa 2016, ja hänen on määrä toimia järjestön johdossa vuoteen 2020 asti.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti