Lounais-Häme Humppila

Kiinalaisia vieraili Päivänpaisteessa – Delegaatio tutustui uuteen päiväkotiin Humppilassa

Humppilassa vieraili maanantaina 49 eri puolilta Kiinaa saapunutta vierasta. He ovat koulujen rehtoreita, opettajia tai opetusinstituuttien johtajia ja siten hyvin kiinnostuneita lasten arkipäivään, varhaiskasvatukseen ja kouluun sekä opetukseen liittyvistä asioista.
Kiinalaisvieraat kuuntelivat kiinnostuneina esitystä Päiväkoti Päivänpaisteen toiminnasta, ja osa heistä otti tiloista myös kuvia. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kiinalaiset vieraat ihastelivat Humppilan uutta Päiväkoti Päivänpaistetta. Humppilassa vieraili maanantaina 49 eri puolilta Kiinaa saapunutta vierasta. He ovat koulujen rehtoreita, opettajia tai opetusinstituuttien johtajia ja siten hyvin kiinnostuneita lasten arkipäivään, varhaiskasvatukseen ja kouluun sekä opetukseen liittyvistä asioista.

– Täällä on fantastista ja niin kaunista, kiinalaisten delegaatioon kuulunut Li Juan totesi tutustuessaan Päivänpaisteeseen.

Vieraat kävivät Humppilassa myös professori Heljä Liukko-Sundströmin ateljeessa.

Kiinalaisvieras Tina Zhu asettui yhteiskuvaan Miina Näppisen kanssa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Humppilan kunnan varhaiskasvatus- ja sivistysjohtaja Katja Ojala totesi kiinalaisten päiväkotivierailun olleen iloinen yllätys ja hieno asia.

– Päiväkotivierailu järjestyi Heljä Liukko-Sundströmin kautta. Kuulimme, että kiinalaiset halusivat tutustua nimenomaan maaseudulla olevaan päiväkotiin. Esittelimme heille päiväkodin tiloja ja toimintaa, ja lapset lauloivat vieraille.

– Tarjoiluiksi varasimme karjalanpiirakoita, savuporotuorejuustoa ja kotona tehtyä musta- ja punaherukkamehua. Toivomme, että kiinalaiset saivat vierailulla positiivista viestiä vietäväksi myös kotimaahansa, Ojala sanoi.

 

Kiinalaisten vierailua Suomeen oli myös järjestämässä NSECC:n eli Nordic Scientific Educational Communication Center oy:n kautta Amanda Fan, joka toimi sekä suomen että kiinan kieltä taitavana vierailulla myös tulkkina. Fanin mukaan delegaatio oli hyvin kiinnostunut näkemään Humppilan uuden ja hienon päiväkodin. Päivänpaiste avattiin Humppilassa viime elokuussa.

Kiinalaisten delegaatio saapui Suomeen 24. helmikuuta, ja se lähtee takaisin kotimaahansa 1. maaliskuuta. Vierailuun kuuluu myös muun muassa kouluvierailuja Helsingissä ja Rovaniemellä ja foorumi opetusalan asiantuntijoiden kanssa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic