Lounais-Häme Forssan seutu

Kiinnostaako kasvihuoneviljely? Teemapäivänä pääsee tutustumaan kasvihuoneisiin, Forssan seudulla kaksi kohdetta

Tammelalaiseen Palmin puutarhaan pääsee tutustumaan Käy Kasvihuoneeseen -päivänä 15.5. Arkistokuvassa Kaisa Ojansuu ja Johanna Hento puutarhalla. Kuva: Ville Makila
Tammelalaiseen Palmin puutarhaan pääsee tutustumaan Käy Kasvihuoneeseen -päivänä 15.5. Arkistokuvassa Kaisa Ojansuu ja Johanna Hento puutarhalla. Kuva: Ville Makila

Lähes 200 kukkia tai vihanneksia viljelevää kasvihuoneyritystä avaa ovensa keskiviikkona 15. toukokuuta. Silloin vietetään Käy Kasvihuoneeseen -päivää osana Kauppapuutarhaliiton 100-vuotisjuhlaa.

Käy Kasvihuoneeseen -päivänä pääsee tutustumaan kasvihuoneviljelyyn, paikallisiin puutarhureihin ja kasvihuonetuotteisiin ympäri Suomen. Forssan seudulta on mukana kaksi kasvihuoneyritystä – Palmin puutarha Tammelassa ja Torkkelin puutarha Forssassa. Torkkelin puutarhassa ovet ovat Käy Kasvihuoneeseen -päivänä kello 9–19.

Suurin osa tarhoista on auki kaikelle kansalle, osa avaa ovensa koululuokalle, päiväkotiryhmälle, Martoille tai muulle pienemmälle ryhmälle.

– Haluamme näyttää mahdollisimman monelle suomalaiselle, mistä kasvihuoneviljelyssä on kyse. Toivomme päivän lisäävän kasvihuonealan läpinäkyvyyttä, antavan tietoa kasvihuoneviljelystä ja tutustuttavan ihmisiä paremmin kasvihuonetuotteisiin ja paikallisiin viljelijöihin. Suomalaiset kasvihuoneviljelijät viljelevät täydellä intohimolla ja huippuosaamisella lähiruokaa ja –kukkia suomalaisiin koteihin, ja haluamme mahdollisimman monen pääsevän kurkistamaan, miten tämä oikein tapahtuu, kertoo Kauppapuutarhaliiton toiminnanjohtaja Jyrki Jalkanen.

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic