Lounais-Häme

Kiinnostaako päivä paikallisjohtajan hommissa?

Suomen Nuorkauppakamarit ry toteuttaa yhteistyössä kauppakamarin ja YES-verkoston kanssa Päivä johtajana -kampanjan, jonka tavoitteena on tarjota tuhannelle nuorelle tilaisuus seurata johtajan työpäivää.

Johtaja antaa nuorelle esimerkin siitä, millaista johtajuutta ja taitoja työelämässä tarvitaan. Nuorelle päivä on henkilökohtainen haaste ja mahdollisuus saada eväitä oman työuransa rakentamiseen.

Kampanjaan voivat osallistua johto- ja esimiestehtävissä tai verkostojen ja projektien vetovastuussa toimivat henkilöt sekä 17–24-vuotiaat opiskelijat lukioista, ammatillisista oppilaitoksista, ammattikorkeakouluista ja yliopistoista.

Hakuaika tempaukseen päättyy 15. lokakuuta. Kampanjaviikko järjestetään 13.–17. marraskuuta. Johtajan ja nuoren yhteinen päivä on mahdollista toteuttaa alueellisesti tai yrityskohtaisesti myös muuna sopivana ajankohtana.

 

Yksi harvoista Forssan seudulta toistaiseksi mukaan lähteneistä johtajista on Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson. Hän kertoo lähteneensä mukaan kampanjaan haastaakseen muita seudun johtajia mukaan.

Larssonin mielestä kampanjassa on molempia osapuolia hyödyttävä, bisnesmaailmasta tuttu winwin-tilanne.

-Haluan ottaa päiväksi seuraani opiskelijan, joka on kiinnostunut työstäni. Toivon, että hän haastaa minua, eikä vain kulje mukanani kokouksissa. Juttelen hänen kanssaan ja toivon kysymyksiä työstäni. Haluan myös taustoittaa asioita ja samalla herättää hänessä ajatuksia, että tuota sen työ on. Samalla tietysti toivon, että näköalapaikka julkisen puolen tehtäviin voisi saada nuoren kiinnostumaan myös julkisen puolen johtajuudesta, Larsson kertoo.

Larssonin mukaan Forssan seudun nuorkauppakamari tekee yhteistyötä oppilaitosten kanssa ja valitsee opiskelijat kuhunkin tehtävään. Hänen mielestään olennaisinta on löytää hyvä tyyppi, joka on kiinnostunut seuraamaan valitun johtajan tehtävää. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic