Lounais-Häme

Kiireellinen hoito pystytään turvaamaan

Kiireellinen hoito pystytään turvaamaan, vaikka kunta-alan työtaistelu venyisi ja laajenisi lakoksi asti, vakuuttaa Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin henkilöstöjohtaja Petri Alaluusua.

-Se ei vaarannu missään olosuhteissa. Pystymme hoitamaan sen talon sisäisillä siirroilla. Resurssia voidaan ottaa kiireettömältä puolelta. Seuraamme tilannetta koko ajan ja voimme siirtää työntekijöitä nopeastikin paikasta toiseen.

Vastaavasti kiireettömiä hoitoja ja tutkimuksia saatetaan perua ja siirtää eteenpäin.

-Vaikka tulisi lakko, meillä on silti aina velvoite hoitaa kiireelliset tapaukset. Tarvittaessa henkilöitä voidaan määrätä tekemään näitä tehtäviä, Alaluusua tähdentää.

-Toivotaan nyt kuitenkin, ettei lakkoon asti mennä.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri tiedotti eilen, että Tehy- ja SuPer-ammattijärjestöjen asettama ylityö- ja vuoronvaihtokielto hoitohenkilökunnalle ei toistaiseksi ole aiheuttanut ylimääräisiä ongelmia sairaanhoitopiirissä. Keskussairaalaan tulleita ja sairaalassa olevia potilaita on voitu hoitaa normaaliin tapaan.

Potilasaikoja ei myöskään ole toistaiseksi peruttu. Työtaistelun pitkittyessä mahdollinen ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta aiheutuva toiminnan supistaminen tulee kohdistumaan kiireettömään hoitoon.

-Työnantajan edustajat seuraavat tilannetta päivittäin ja keskustelevat järjestöjen pääluottamusmiesten kanssa. KHSHP:n eri tulosalueilla ja yksiköissä on tällä hetkellä hyvä valmius reagoida nopeastikin muuttuviin tilanteisiin, sairaanhoitopiiri tiedottaa.

Kunta-alan ammattiliitoista ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee SuPeria, Tehyä, ERTOa, JHL:ää, JUKOa ja Jytyä. Suurin kiista liittyy lomarahaleikkausten kompensointiin.

Kunta-alan neuvotteluissa keskiviikkona ei vielä saatu tulosta. Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön Jukon tviitin mukaan edistystä tapahtui, mutta finaaliin pääsemiseksi pöytään täytyy vielä palata.

– Neuvottelutulosta ei syntynyt vieläkään, vaikka asioista hyvässä hengessä keskusteltiinkin, kertoi puolestaan JHL verkkosivuillaan .

OAJ:n ja Jukon puheenjohtaja Olli Luukkainen tviittasi neuvottelujen loputtua, ettei niistä ole uutta kerrottavaa. Neuvotteluja on määrä jatkaa jälleen torstaina kello 17.

–  Kyllä on haastava resepti tämän kakun leipomisessa. Annetaan siis tekeytyä yön yli, kommentoi Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen Twitter issä .

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti