Lounais-Häme Forssan seutu

Vieraslajien tunnistamisesta rakennusvalvontaan: Ympäristö- ja rakennusvalvonnan työkentän laajuus yllättää

Seudullinen rakennus- ja ympäristövalvonta on lyönyt hynttyyt yhteen ja homma pelaa.

Seudullisen rakennusvalvonnan ja ympäristönsuojelun toimintaa on koko ensimmäisen vuoden vaikeuttanut 1–2 henkilön resurssivajaus. Asiakaspalvelua on kehitetty vuoden aikana yhtenäisemmäksi, kuntarajat ylittäväksi. Ohjeistusta, lomakkeita ja nettisivuja on päivitetty ja yhtenäistetty.

Seudullista rakennusvalvontaa ja ympäristönsuojelua työllisti viime vuonna merkittävästi haja-asutuksen jätevesijärjestelmien kunnostamisvaatimuksen määräajan noudattamisen valvonta sekä asiakkaiden neuvonta. Viisi viranhaltijaa neuvoi puolen vuoden ajan päivittäin useampaa asiakasta.

Seudullinen rakennusvalvonta teki rakennus- ja toimenpidelupa- sekä muita maankäyttö- ja rakennuslain mukaisia päätöksiä sekä ilmoitusmenettelynä käsiteltyjä ratkaisuja yhteensä 569 kappaletta. Rakennuslupien määrissä sekä laajuudessa esiintyy isoakin kuntakohtaista vaihtelua. Edelliseen vuoteen verrattuna lupakäsittelyitä oli satakunta vähemmän.

Rakennuslupatoimenpiteistä aiheutuvia katselmuksia oli vuoden aikana 713. Eniten niitä oli Tammelassa ja Forssassa.

Ympäristöpuoli selvitti, neuvoi ja tarkasti

Ympäristönsuojelulla oli viime vuonna 186 suoritetta eli erilaisia lupia, päätöksiä, ilmoituksia, lausuntoja ja tarkastuksia.

Seudullinen ympäristönsuojelu selvitti Forssan, Tammelan ja Jokioisten alueella 44 kiinteistön jätteenkuljetuksen. Oikeasti ilman jätteenkuljetussopimusta oli vain yksi kiinteistö, muilla oli kyse rekisterissä olevasta puutteesta tai mahdollisuudesta saada vapautus jätteenkuljetuksesta.

Tavoitteena on edelleen Loimijoen veden laadun parantaminen. Joella on niitetty isosorsimokasvustoja.

Ympäristönsuojelu neuvoi asiakkaita vieraslajien tunnistamisessa ja torjunnassa estääkseen mm. jättiputken ja -palsa in sekä kurtturuusun leviämisen.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

28.3.2020

Uusimmat