Lounais-Häme

Kiiruu pukkaa päälle

Talonrakennuksen ensi vuoden investointiosa on Somerolla 3,61 miljoonaa euroa, josta rakennettavan Kiiruun koulun osuus on 3,05 miljoonaa euroa. Kiiruun koulun kustannusarvio on kaikkiaan 16,4 miljoonaa euroa.

Tekninen johtaja Marko Mäkinen arvioi, että budjetissa pysyminen on edelleen tavoitteena.

-Tiukkaa tulee olemaan.

Kiiruun koulu valmistuu tammikuussa ja oppilaat pääsevät kouluun helmikuun aikana. Väistötilat lähtevät kaupungista helmikuun lopussa.

Kaupungin odotuksissa on saada hyvitystä koulun poikkeavista yläpohjarakenteista, mutta debatti ei ole edennyt virallisiin laskelmiin asti.

Vuosina 2019 ja 2020 vuosi-investoinnit putoavat Somerolla reiluun 2,7 miljoonaan euroon. Tekninen lautakunta esittää ensi vuoden talousarvioehdotustaan ja jatkovuosien investointisuunnitelmaa kaupunginhallitukselle ja valtuustolle hyväksyttäväksi.

Kiirun koulukeskuksen kalustamiseen ja varustamiseen on varattu 1,21 miljoonaa euroa.

-Raamissa ollaan, Mäkinen sanoo.

Tekninen lautakunta valitsi Kiiruun koulukeskuksen irtokalusteiden toimittajaksi Isku Interiorin. Somero hankkii 325000 eurolla noin 2500 kalustetta tuoleista, pöytiin ja kaappeihin saakka.

Koulukeskuksen kemian, fysiikan, maantiedon ja biologian opetusvälineet toimittaa IS-VET. Hankinta on kooltaan tuhansia euroja.

Koulun musiikin opetusvälineet toimittaa muutamalla tuhannella eurolla somerolainen Power-Sound.

Kiiruun uuden koulun lämpö, sähkö ja vesi kustantavat vuodessa noin 110000 euroa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic