Lounais-Häme

Kiitos kuuluu 1200 oppilaitoksessa Kodin ja Koulun päivänä

Hannu Jylhänkangas, tyttärensä Jemina ja tämän kaveri Leona Mäkinen osallistuivat Kodin ja Koulun päivän viettoon Kuhalan koulussa Forssassa viime vuonna.

Valtakunnallisen Kodin ja Koulun Päivän teemana on tänä vuonna kiitoskulttuuri. Lähes puolet kaikista maamme peruskouluista tänä vuonna teemapäivän, jonka tavoitteena on myönteinen, matalan kynnyksen tapahtuma.

Kantavana ajatuksena on, että koululaisten vanhemmat voivat osallistua yhdessä tekemisen kautta lasten kouluarkeen. Yhteisen tekemisen lomassa voidaan luontevasti käydä keskustelua kouluyhteisöä sekä lasten ja nuorten kasvua ja oppimista koskevista asioista.

Yhteensä tapahtuman järjestää noin 1200 oppilaitosta. Lounais-Hämeen alueelta Kodin ja Koulun päivää vietetään Forssassa Kuhalan ja Tölön kouluissa, Jokioisilla Miinan koulussa, Tammelassa Riihivalkaman koulussa, Somerolla Joensuun koulussa ja Ypäjällä Kartanon koulussa. Peruskoulujen lisäksi päivää vietetään esikouluissa, päiväkotikouluissa ja lukioissa.

Kodin ja Koulun Päivä on saanut rehtoreilta ja opettajilta kiitosta erityisesti siitä, että koulut voivat toteuttaa päivän omista lähtökohdistaan, ja että se tarjoaa vanhemmille aidosti aikaa ja tilaa tutustua lapsen kouluympäristöön, opettajiin ja koulukavereihin sekä muihin vanhempiin. Päivä myös vastaa vanhempien toiveisiin, sillä kyselyjen mukaan he toivovat informaatiopitoisten vanhempainiltojen sijaan enemmän toiminnallisia tapahtumia, joissa he voivat osallistua ja jakaa kokemuksiaan yhdessä lasten ja koulun henkilöstön kanssa.

Valtakunnallista Kodin ja Koulun Päivää vietetään vuosittain syyskuun viimeisenä perjantaina, tänä vuonna 28.9. Mukaan ilmoittautuneet oppilaitokset ovat saaneet ennakkoon kertoa, millä tavalla he aikovat päivää viettää. Vanhempien ja lasten kanssa lähdetään luontoretkelle, järjestetään kyläkierroksia ja erilaisia teemailtoja mm. monikulttuurisuuden, mediakasvatuksen, turvallisuuden tai esimerkiksi ympäristön suojelun tiimoilta. Kouluyhteisöissä järjestetään kirpputoreja, kulttuurikahviloita, peli-iltoja ja taidenäyttelyitä. Uudet koulut esittelevät tuoreita tiloja kotiväelle, osa kouluista juhlii Kodin ja Koulun Päivänä vuosijuhlaa, remontin valmistumista ja esimerkiksi vanhempainyhdistyksen organisoimaa uutta leikkipihaa. Suosittu tapa viettää päivää on myös rehtorin tarjoamat aamukahvit vanhemmille sekä avoimet ovet oppitunneille.

Kodin ja Koulun Päivää suunnittelevat ja toteuttavat yhteistyössä Opetushallitus, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, Suomen Rehtorit ry, Finlands Svenska Lärarförbund FSL, Suomen Kuntaliitto, Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat OPSIA ry, Sivistystyönantajat, Förbundet Hem och Skola i Finland ja Suomen Vanhempainliitto. Kodin ja Koulun Päivää tukee Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla.

 

Juttua muokattu 25.9. klo 8:53: Korjattu Riihivalkaman koulun sijaintipaikaksi Tammela

Fingerpori

comic

Näkoislehti

24.2.2020

Uusimmat