Lounais-Häme Kanta-Häme

Kilahtivatko veronpalautukset tiistaina tilillesi? – Osalla summa tai maksupäivä on saattanut muuttua

Veronpalautukset jäivät osalla saamatta ja summa oli eri kuin verotuspäätöksessä. Verohallitus avasi muutosten syitä.
Veronpalautukset maksettiin tiistaina 1,9 miljoonalle henkilölle. Arkistokuva: Lassi Puhtimäki

Verohallitus maksoi tiistaina veronpalautukset 1,9 miljoonalle henkilöasiakkaalleen. Osa saa palautukset syyskuun ja joulukuun välillä, kuten verotuspäätöksessä on ilmoitettu.

Osalle tiistaina tilille kilahtanut summa oli eri kuin verotuspäätöksessä ilmoitettu palautus.

Jos rahaa ei tiistaina tilille tullut tai jos se oli eri kuin luulit, Verohallinto kehottaa tiedotteessaan tarkistamaan oma tilanne netin OmaVerosta. Sieltä löytyy oman verotuksen päättymispäivä sekä veronpalautuksen maksupäivä, jonka voi tarkistaa myös verotuspäätöksestä.

Puolison muutokset vaikuttavat molempiin

Verohallinto listaa tiedotteessaan myös syitä sille, miksi veronpalautus ei välttämättä tullut tilille tiistaina.

Yksi syy maksamattomuuteen tai muuttuneeseen summaan voi olla se, että veronpalautusta on käytetty verojen maksuksi. Asiakkaalla voi olla myös velkaa ulosotossa, jolloin ulosottoviranomainen on ottanut osansa veronpalautuksista.

Asiakas tai hänen puolisonsa on voinut myös muuttaa veroilmoitustaan. Veronpalautuksen määrä ja maksupäivä voivat tällöin muuttua. Puolison verotus päättyy aina samaan aikaan ja myös veronpalautuksen maksupäivä on puolisoilla sama. Jos siis puoliso muutti omaa verotustaan, myös toisen puolison veronpalautuksen maksupäivä voi muuttua.

Verohallinto on myös saattanut saada asiakkaan verotusta koskevaa tietoa muualta ja verotus on jatkunut.

Ilmoititko tilinumerosi?

Monen kohdalla syynä siihen, että veronpalautukset jäivät tiistaina saamatta, on se, että Verohallinto ei ole tiennyt, mihin summa tulisi maksaa. Toisin sanoen Verohallinnolla ei ole tiedossa asiakkaan oikeaa tilinumeroa. Tässä tapauksessa veronpalautus maksetaan maksuosoituksena Osuuspankin kautta.

Veronpalautusta ei myöskään makseta, jos summa on alle 10 kymmenen euroa tai jos veroilmoitus on jäänyt antamatta.

Vielä viime viikolla Verohallinto kaipasi tilinumeroa 40 000 henkilöltä: Vielä ehdit ilmoittaa tilinumerosi Verohallinnolle: suurin osa suomalaisista saa veronpalautukset ensi viikolla (FL 27.7.2020)

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic