Lounais-Häme Tammela

Kiljamon parkkipaikkaa Torronsuolla laajennetaan – Parkkialue saattaa olla hetken kokonaan pois käytöstä

Työt alkavat pääsiäisen jälkeen ja kestävät toukokuun loppuun asti.
Kiljamon parkkipaikkaa Torronsuolla laajennetaan. Parkkialue on remontin aikana rajallisesti käytössä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kiljamon parkkipaikkaa Torronsuolla laajennetaan. Parkkialue on remontin aikana rajallisesti käytössä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kiljamon pysäköintialueen laajennus ja perusparannustyö Torronsuon kansallispuistossa alkaa pääsiäisen jälkeen viikolla 16.

Pysäköintialueen laajennus tulee nykyisen alueen pohjoispuolelle. Työt alkavat puiden kaadolla ja jatkuvat siitä maanrakennustöillä. Lopuksi koko pysäköintialueen pinta muotoillaan ja kestävöidään.

Pysäköintialueen eteläpuolella oleva kulkusilta ja opastustaulun ympäristössä oleva kansirakenne tullaan myös purkamaan urakan yhteydessä, ja alue kestävöidään niin sanotuksi sora-alueeksi.

Urakka valmistuu toukokuun loppuun mennessä.

Nykyisestä pysäköintialueesta tullaan rajaamaan työmaa-aidoin kulloinenkin urakka-alue. Loppuvaiheessa pysäköintialue saattaa olla kokonaan pois käytöstä.

Urakan aikana haittaa aiheuttaa myös työmaaliikenne, esimerkiksi sorarekat, joten retkeilijöitä pyydetään noudattamaan varovaisuutta alueelle saapuessaan sekä siellä liikkuessaan.

Kiljamon pysäköintialueen laajennus on osa Kanta- ja Päijät-Hämeen luontomatkailun kärkikohteiden ja reitistöjen kehittämishanketta. Hankkeen toteuttajana on Metsähallituksen Luontopalvelut. Rahoitus tulee Hämeen Ely-keskuksen kautta EU:n Maaseuturahastosta.

Luitko jo tämän: Palvelut paranevat Torronsuolla ja Liesjärvellä

Uusimmat

Näkoislehti

7.8.2020

Fingerpori

comic