Lounais-Häme

Kilpaile tai nautiskele vain luonnosta

Lounais-Hämeen Rasti järjestää ensi viikon lauantaina Louna-Rogaining-pistesuunnistuskilpailun Liesjärven kansallispuiston alueella. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Rasti järjestää rogaining-kilpailun.

Kilpailuidean isä on ypäjäläinen Ari Ilola, joka on kokenut suunnistaja ja kisaa menestyksellä Kalevan kierroksella.

-Kalevan kierroksen vuosikokouksen yhteydessä on yleensä ollut joku urheiluaktiviteetti, viime vuosina se on ollut rogainig-kisa. Tänä vuonna kokous järjestetään Eerikkilässä, ja aloin miettiä, olisiko Rastilla halukkuutta tällaisen kilpailun järjestämiseen, kertoo Ilola, joka toimii myös kisan ratamestarina.

Vaikka Lounais-Hämeen Rasti ei olekaan järjestänyt aiemmin rogaining-kisaa, sopi kilpailun järjestäminen luontevasti seuralle. Rastilla on perinteisen suunnistuksen puolelta osaava jäsenistö, jolta sujuu vaikka isojen arvokisojen järjestäminen.

Aluksi kilpailupaikaksi mietittiin Eerikkilää, mutta pian päätettiin siirtää kisa-alue Liesjärvelle. Kilpailukeskuksena toimii Eräkeskus Metsäkouluntie.

-Nyt on metsästysaika ja kilpailu piti siirtää sellaiselle alueelle, jossa ei voi metsästää. Loppujen lopuksi oli onni, että kisa siirtyi tänne Liesjärven kansallispuiston alueelle. Luonto on täällä paljon monimuotoisempi kuin talousmetsäalueella, kertoo kilpailujen johtaja Jari Sarvi Lounais-Hämeen Rastista.

 

Rogaining-kilpailut voivat olla rankkoja, vuorokauden kestäviä rutistuksia, mutta Louna-Rogainingista haluttiin helposti lähestyttävä tapahtuma. Liesjärven kauniissa järvimaisemissa käytävä kisa sopii niin kovakuntoisille suunnistajille ja kalevankiertäjille kuin ihan tavallisille tallaajille.

Louna-Rogainingiin voi osallistua yksin tai joukkueena. Valittavana on kahden tai neljän tunnin kisa. Tahti on vapaa, nopeinkaan joukkue ei ehdi millään kiertää kaikkia rasteja, vaikka ne löytyvätkin helpommin kuin tavallisessa suunnistuksessa.

-Jos haluaa, Louna-rogainingin voi ottaa enemmän matkailuna kuin kilpailuna. Voi nauttia maisemista ja poiketa kisan aikana vaikka nuotiopaikalle paistamaan makkarat ja juomaan kahvia, järjestäjät sanovat.

Rasti odottaa tapahtumaan noin sataa osallistujaa. Jos Louna-Rogaining saa hyvän vastaanoton, voidaan tapahtuma järjestää uudestaan. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic