Lounais-Häme Forssa

Kilpailu Forssan parhaasta kaupunginosasta on tasainen muttei järin kova – Mukana kolme ehdokasta

Kisassa mukana oleva Forssan Kalliomäki on rauhallinen asuinalue, joka on säilyttänyt entisen, puutalojen hallitseman ilmeensä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kisassa mukana oleva Forssan Kalliomäki on rauhallinen asuinalue, joka on säilyttänyt entisen, puutalojen hallitseman ilmeensä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kotiseuturakkaus sai kansan liikkeelle, kun Suomen Kotiseutuliitto pyysi ehdotuksia Vuoden kaupunginosa 2020 -kilpailuun.

Ehdotuksia tuli kaikkiaan 295. Ehdotusten kohteena on ennätykselliset 121 kaupunginosaa 25 kaupungista.

– Kilpailuun tuleva ehdotusten suuri määrä kertoo asukkaiden arvostavan kaupunginosatoimijoiden työtä. Ehdotuksia tulee kattavasti eri puolilta maata sekä suurista että pienistä kaupungeista, valintaraadin puheenjohtaja Tuula Salo iloitsee.

Mukana kolme kaupunginosaa Forssasta

Ehdotusten määrän perusteella kiihkein kotiseuturakkaus roihuaa Vantaan Korsossa, jota esitettiin Vuoden kaupunginosaksi 24 kertaa.

Helsingin Kuninkaantammi keräsi seuraavaksi eniten, 16 ehdotusta. Kolme eri kaupunginosaa keräsi 13 ehdotusta: Helsingin Malmi, Jyväskylän Kypärämäen ja Köhniön alue sekä Oulun Karjasilta.

Forssan kaupunginosien välinen mittelö on tasaista: Kalliomäki keräsi kolme ehdotusta, Viksberg kaksi ja Talsoila yhden.

Voittaja julki Flooran päivänä

Kilpailussa haetaan erityisesti sellaista kaupunginosaa, jossa ihmiset, yhdistykset ja muut toimijat ovat yhdessä aktiivisia ja jossa on hyvä asua. Hyvässä kaupunginosassa toiminta on monipuolista ja kaikille avointa.

Tänä vuonna valinnassa korostuvat yhdessä tekeminen ja kaikkien ottaminen mukaan toimintaan. Haussa kysyttiin muun muassa, miten yhdessä tekemisen meininki näkyy kaupunginosassa ja pääsevätkö kaikki halutessaan mukaan toimintaan.

Kotiseutuliitto korostaa kaupunginosien paikallistoimijoiden aktiivisuuden merkitystä kotiseudun viihtyvyyden ja yhteisöllisyyden rakentamisessa.

Vuoden kaupunginosaa sai ehdottaa kuka tahansa. Voittaja julkistetaan Flooran päivänä 13. toukokuuta.

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic