Lounais-Häme

Kimi Räikkösen ensi kauden tallitoveri Antonio Giovinazzi täyttää F1-sarjan italialaistyhjiön

Hinwil/Helsinki
25.09.2018, 16:31

Urheilu-uutiset

Formula ykkösten kokeneimman aktiivikuljettajan Kimi Räikkösen ensi kauden tallitoveriksi valittu Antonio Giovinazzi päättää pitkän jakson, jonka aikana formula ykkösten MM-sarjassa ei ole nähty italialaista kokoaikaisesti ajavaa kuljettajaa.
Kauden 2011 lopussa väistyneet italialaiset Jarno Trulli ja Vitantonio Liuzzi saavat ensi kaudeksi seuraajan, kun Sauber nimesi italialaisen Giovinazzin ensi kauden kuljettajakaksikkoonsa. Kokenut ja menestynyt Räikkönen tulee olemaan tallin ykköskuljettaja, jolta 24-vuotias Giovinazzi yrittää ottaa oppia.
– Alfa Romeon ja italialaisen kuljettajan yhteensaattaminen oli luonnollista, Sauber-talli kertoi formula ykkösten MM-sarjan verkkosivuilla ja viittasi sponsoriinsa Alfa Romeoon, joka näkyy myös tallin koko nimessä Alfa Romeo Sauber F1 Team.
Giovinazzi on aiemmin ajanut kaksi F1-kilpailua Sauberilla kaudella 2017.
– Unelma käy toteen. On suuri ilo saada mahdollisuus kilpailla tässä tiimissä, Giovinazzi kertoi Autosportin mukaan.

Ericsson kolmoskuljettajaksi

Tällä kaudella Sauberilla ajanut ruotsalainen Marcus Ericsson putosi kuljettajahierarkiassa kolmanneksi. Ericsson toimii jatkossa tuuraajana ja testikuskina.
– Kimi Räikkösen mukaan saaminen on hieno mahdollisuus koko tiimille, Ericsson sanoi Sauberin tiedotteessa.
Giovinazzi toimi tänä vuonna Sauberin testi- ja varakuljettajana. Ericssonin parina ajanut Charles Leclerc siirtyy ensi kaudeksi Ferrarille, josta Räikkönen siirtyy Sauberille. Räikkönen teki syyskuun alkupuolella kaudet 2019 ja 2020 kattavan sopimuksen sveitsiläistallin kanssa.

https://www.formula1.com/en/latest/article.giovinazzi-to-partner-raikkonen-at-sauber-in-2019.weTLY2p1HUEQuISEmyQSA.html
https://www.autosport.com/f1/news/138945/sauber-signs-giovinazzi-for-2019-f1-season

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti