Lounais-Häme Tammela

Kimmoisa ja mukava juosta - tiilimurskan perään ei Tammelan uusitun kentän avajaisissa haikailtu

Uusi Polytan-pinta keräsi kehuja avajaiskisojen osallistujilta Tammelassa.
11-vuotiaiden poikien 60 metriä vauhdissa. Sisältä ulospäin hurjassa kyydissä Eemil Siuko, Leevi Mansikkaniemi, Luukas Lehtinen, Niklas Lehtinen ja Niilo Lukkanen.

Tammelan liikuntakeskuksen uusittu yleisurheilukenttä vihittiin sunnuntaina käyttöön kunnan mestaruuskilpailuilla.

Komea ja nopea Polytan-joustopinta keräsi kehuja kilpailijoilta. Vanhan tiilimurskan perään ei kukaan haikaillut.

– Pehmeä juosta, tuntuu hyvältä jaloille, kehui pikamatkoilla ja korkeudessa kisannut Siiri Laukkanen Tammelan Ryskeestä.

Samaa mieltä oli seurakaveri Tytti Nyrönen.

– Rata tuntuu sopivan pehmeältä, sillä on helppo juosta. Tämä on paljon parempi kuin se vanha hiekka. Uskon, että parantuneet olosuhteet tuovat uusia harrastajia yleisurheilun pariin, Nyrönen sanoi.

Erinomaisen kauden tehnyt Ville Tuki kävi testaamassa korkeuspaikan.

– Hyvältä tuntuu, kimmoisa. Vanha oli kulunut, totesi sunnuntaina 190 ylittänyt Tuki.

Ryskeen hyppääjä paransi kauden mittaan ennätystään 11 senttiä 196:een. M17-sarjassa SM-kisoissa edellä oli vain hurjat 214 kaudella ylittänyt Arttu Mattila Äänekosken Urheilijoista.

– Kausi oli hieno, kun pääsin vielä Ruotsi-otteluunkin. En osannut odottaa, että ennätys paranee 11 senttiä.

Humppilalainen Tuki harrastaa yleisurheilun ohella myös lentopalloa, Hän pelaa Jankon A-junnuissa ja miehissä kakkossarjaa. Molemmissa lajeissa ponnistusvoimasta on iso apu.

– Uskon, että painotus siirtyy enemmän yleisurheiluun päin, Tuki tuumi.

Liikuntakeskuksen urheilukentän ratojen joustopinnoitteen asentaminen ja hyppypaikkojen kunnostus maksoi kunnalle noin 300 000 euroa. Hankkeeseen saatiin valtiolta 90 000 euron tuki. Jo aiemmin kentän keskelle asennettiin jalkapalloilijoille tekonurmi, jonka tieltä yleisurheilulajien heittopaikat siirrettiin uudelle paikalle yläkentälle.

 

Ryskeessä osataan iloita uusitusta kentästä. Seuran puheenjohtaja Ville Peltosen mukaan urheilijoille pitää pystyä tarjoamaan ajanmukaiset puitteet.

– Seuran kannalta on ehdottoman tärkeää, että urheilijat pääsevät harjoittelemaan nykyaikaisissa olosuhteissa. Nyt myös kilpailujen järjestäminen helpottuu, vanha tiilimurska rajoitti kisojen järjestämistä, Peltonen sanoi.

Sunnuntaina avajaiskisojen kilpailujen johtajana toiminut Kaisa Laukkanen uskoo, että jo ensi kesänä Tammelassa nähdään aiempaa enemmän yleisurheilukisoja.

– Tarkoituksena on järjestää pieniä iltakisoja ja viikonloppuisin sitten vähän isompia kilpailuja.

Kunhan kisakoneisto saadaan viritettyä huippukuntoon, voidaan Tammelassa järjestää suuriakin kilpailuja.

– Haaveissa on, että täällä pidettäisiin seuracupin finaali. Se vaatii kuitenkin vielä paljon harjoitusta kisojen järjestämisestä ja sadan hengen talkooporukkaa, Laukkanen kertoi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic