Lounais-Häme

Kinkkutemppu teki jälleen ennätystuloksen - Forssassa kerättiin noin 500 kiloa

Kinkkutempun osallistujamäärä kasvoi viime vuodesta neljälläkymmenellä tuhannella, kun 185 000 kotitaloutta kierrätti joulun paistinrasvat. Arkistokuva: Lassi Puhtijärvi

Kolmatta kertaa järjestetty Kinkkutemppu innosti ennätysmäärän suomalaisia tekemään kiertotalousteon.

Osallistujamäärä kasvoi viime vuodesta neljälläkymmenellä tuhannella, kun 185 000 kotitaloutta kierrätti joulun paistinrasvat.

Paistinrasvaa kerättiin eniten pääkaupunkiseudulta, yhteensä noin 12 120 kiloa.

Pirkanmaalta paistinrasvaa kerättiin 3 720 kiloa, Pohjanmaalta 3 765 kiloa, Pohjois-Suomesta 5 100 kiloa, Lounais-Suomesta 5 775 kiloa ja Kanta-Hämeestä 8 655 kiloa. Savosta, Keski-Suomesta, Pohjois-Karjalasta ja Kainuusta kerättiin yhteensä noin 8 475 kiloa paistinrasvaa.

Forssan K-Citymarketin kauppias Mikko Virtanen arvioi, että heidän keräyspisteeseensä tuotiin noin 500 kiloa kinkkurasvaa.

– Se tarkoittaa noin tuhannen kinkun rasvoja, Virtanen toteaa.

Kotimaan joulukinkkujen paistinrasvoista yhteensä jopa 13 prosenttia kierrätettiin uusiutuvaksi polttoaineeksi, ja tällä määrällä voidaan ajaa lähes 18 kertaa maapallon ympäri.

Kinkkutemppu on kerännyt jo kolmena peräkkäisenä vuotena joulun paistinrasvat kodeista hyvään tarkoitukseen ja näyttänyt samalla, miten helppoa ja hauskaa kiertotalous voi olla.

Kinkkutemppu-keräykseen osallistuneiden määrä on kasvanut vuosi vuodelta.

– Kinkkutemppu on todella vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten jouluperinteenä. On ollut hienoa huomata, miten suuri osa rasvasta palautetaan kierrätykseen, iloitsee Kemianteollisuus ry:n valmiuspäällikkö Petri Ahola-Luttila.

Lisätty klo 10.35 Forssan tiedot.

Asiasanat

Fingerpori

comic

Näkoislehti

27.1.2020

Uusimmat