Lounais-Häme Forssa

Kinkkutemppu ylsi jälleen uuteen ennätykseen – Forssassa paistinrasvaa kerättiin runsaat 800 kiloa

Kinkkutemppu-kampanja saavutti ennätystuloksensa myös Forssassa.
Forssan keräyspisteeseen tuotiin viime joulun aikaan arviolta parintuhannen kinkun rasvat. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan keräyspisteeseen tuotiin viime joulun aikaan arviolta parintuhannen kinkun rasvat. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kinkkutemppu-kampanja rikkoi jälleen oman ennätyksensä. 197 000 kotitaloutta lähti mukaan viime joulunajan kiertotaloustempaukseen. Kampanjan keräyspisteisiin toimitettiin joulunajan paistinrasvoja yhteensä huikeat 58 500 kiloa.

Kinkkutemppu-tempaus kierrätti jälleen viime jouluna suomalaisten kotitalouksien paistinrasvat Neste MY -uusiutuvaksi dieseliksi. Viime keräykseen toimitetuista paistinrasvoista valmistetulla dieselillä voi ajaa jopa 19 kertaa maapallon ympäri.

”Rasvat menevät järkevään käyttöön”

Kinkkutemppu-kampanja saavutti ennätystuloksensa myös Forssassa. Forssan K-Citymarketin kauppias Mikko Virtanen kertoo, että heidän keräyspisteeseensä tuotiin paistinrasvoja runsaat 800 kiloa.

– Keräyspisteeseemme tuotiin arviolta parintuhannen kinkun rasvat, Virtanen toteaa.

Vuotta aiemmin Forssan keräyspisteeseen toimitettiin noin 500 kiloa kinkkurasvaa, joten keräyksen suosion kasvu oli selvä.

– On hyvä, että kotitaloudet toimittavat kinkkurasvat keräykseen, josta ne menevät järkevään käyttöön eivätkä päädy roskikseen tai viemäriin. Uskon, että keräys jatkuu jälleen ensi jouluna, sillä miksipä hyvää juttua lopetettaisiin, Virtanen sanoo.

Kinkkutemppu-kampanja järjestettiin jo neljättä kertaa. Kampanja on saavuttanut valtakunnallisesti joka vuosi ennätystuloksen, eikä joulu 2019 ollut poikkeus. Vuoden 2018 tulos ylitettiin 12 000 kotitaloudella.

Ennätys jo neljännen kerran peräkkäin

Kinkkutemppu on 14 toimijan yhteisprojekti, joka on syntynyt Kemianteollisuuden aloitteesta.

– Se, että Kinkkutemppu pystyy rikkomaan oman ennätyksensä vielä neljännen kerran peräkkäin, kertoo siitä, että suomalaisissa kodeissa on todella herätty kiertotalouden tärkeyteen ja jätteiden kierrätykseen. Kampanja on loistava osoitus siitä, miten pienilläkin teoilla voi vaikuttaa, jos niitä vain tekee tarpeeksi moni, Kemianteollisuuden viestintäjohtaja Susanna Aaltonen iloitsee.

Kampanjan ajan paistinrasvoja oli mahdollista toimittaa 218 keräyspisteeseen ympäri Suomea. Eniten rasvaa kerättiin Uudellamaalla, jossa päästiin 13 500 rasvakiloon. Kakkoseksi kiri Päijät-Hämeen seutu 9 700 kilolla ja kolmoseksi Pohjois-Savo 8 500 rasvakilolla. Myös muualla Suomessa Kinkkutemppu sai väen liikkeelle. Varsinais-Suomessa rasvaa kerättiin 6 600 kiloa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa 5 985 kiloa, Kanta-Hämeessä 5 600 kiloa, Pohjanmaalla 5 200 kiloa ja Pirkanmaalla 3 600 kiloa.

Perinteiseen tapaan kampanjan nimissä tehtiin lahjoitus Hope ry:lle, joka tukee vähävaraisia perheitä taloudellisesti ja välittämällä perheille esimerkiksi käytettyjä vaatteita ja harrastusvälineitä. FL

Lue myös: Kinkkutemppu teki jälleen ennätystuloksen – Forssassa kerättiin noin 500 kiloa (FL 20.2.2019)

Uusimmat

Fingerpori

comic