Lounais-Häme

Kirittäret palasi mestariksi, Porin Pesäkarhut voitti naisten pesispronssin

Jyväskylä
09.09.2018, 19:53

Urheilu-uutiset

Jyväskylän Kirittäret palasi valtaistuimelle naisten superpesiksessä sunnuntaina. Kirittäret kukisti ratkaisevassa kolmannessa loppuottelussa puolustavan mestarin Manse PP:n lukemin 2-0 (2-0, 1-0).
Keskisuomalaiset pelasivat jo 16. kertaa loppuottelussa 2000-luvulla. Edellisen kerran Kirittäret juhli kultamitalia vuonna 2016.
Sunnuntain ratkaisutaistossa Kirittäret riisui vieraansa täysin aseista. Jyväskyläläisten ulkopeli oli rautaista.
– Oli ihan älytön peli. Tällaisessa paikassa, kun ei anna vastustajalle yhtään juoksua, niin kyllä se jotain kertoo joukkueesta, kapteeni Emma Nieminen hehkutti.
– Meidän ulkopeli on ollut koko kauden todella hyvää. Nyt se huipentui ja sinetöi mestaruuden. Meillä on joukkueessa paljon ensikertalaisia finaaleissa, mutta se ei näkynyt yhtään.
Kotijoukkueelle avausjaksolla onnistuivat mailan varressa Saana Sumén sekä Laura Toikkanen. Kajaanista kaksi vuotta sitten Kirittärien paitaan vaihtanut Sumén sivalsi myös toisen jakson ratkaisujuoksun.
– Nyt on kyllä aika herkkä olo. En oikein osaa sanoa mitään. Pää kumisee ihan tyhjyyttä. Tämä on unelmien täyttymys, Sumén sanoi.

”Kaveri ansaitsi mestaruuden”

Tamperelaisten leirissä Kirittärille annettiin rehti tunnustus paremmuudesta.
– Jos ei pääse edes kolmospesälle, niin vaikea siinä on juoksuja tehdä. Voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Kaveri ansaitsi mestaruuden, Mansen lukkari Senni Sallinen summasi.
Sallisten perheeseen matkasi sunnuntaina sekä hopea- että kultamitali, sillä isosisko Emma Sallinen saalisti Kirittärissä uransa ensimmäisen mestaruuden.
– Tämä on ollut huikea matka. Viime syyskuussa projekti aloitettiin ja jo silloin oli kullankiilto silmissä. Me olemme tehneet ihan hulluna hommia ja nyt se palkitaan, Sallinen herkisteli.
Jyväskylässä Kirittärien kultajuhlia todisti paikan päällä yli 3 000 katsojaa.
– Oli ihan mieletöntä pelata kotiyleisön edessä. Ei tällaista pääse kovin usein kokemaan. Meidän joukkue oli todella sitkeä. Olen äärettömän ylpeä joka likasta, Kirittärien lukkari Mari Mantsinen totesi.

Susanna Puisto pronssisarjan ylivoimainen ykköspelaaja

Porin Pesäkarhut nappasi naisten Superpesiksessä pronssimitalit Lapuan Virkiän nenän edestä kolmannessa ja ratkaisevassa pronssipelissä. Ottelu Porissa päättyi 1-0 (7-2, 1-1).
Taiston kaksi ylivoimaista hahmoa olivat Pesäkarhuille kuusi juoksua lyönyt Susanna Puisto ja 1+1/5 saalistanut etenijäjokeri Milla Lindström.
Mestarisuosikkina kauteen lähtenyt Pesäkarhut ei ollut tyytyväinen taiston tauottua, vaikka kaulassa mitali roikkuikin. Paljon enemmän kuin himmein mitali oli sesongista tavoitteena.
– Pettymys on päällimmäinen tunne kaudesta, vaikka viimeisen pelin voitimmekin. Ei tämä kuitenkaan ole sitä, mitä kesältä haimme, Puisto totesi.
Kaikkiaan Puisto löi pronssisarjassa peräti 15 juoksua kolmeen otteluun. Se oli ratkaiseva ero joukkueiden välillä.
– Puisto ratkaisi tämän sarjan isosti meille. Hyvin joukkue sai latauduttua pronssipeleihinkin, vaikka välierätappion jälkeen pettymys oli ryhmässä valtava, Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund kertoi.

STT

Kuvat:

Fingerpori

comic

Näkoislehti