Lounais-Häme

Kirittäret voiton päässä naisten superpesiksen mestaruudesta, Lapua tasoitti pronssitaistelun

Jyväskylän Kirittäret nousi lauantaina ahdingosta 1-0-vierasvoittoon naisten Superpesiksen toisessa loppuottelussa ja näin joukkue pääsee kotikentälleen 2-0-johdossa. Finaalisarjan mahdollisesti jo ratkaiseva kolmas ottelu pelataan sunnuntaina.

– Ajatus ei saa nyt karkailla minnekään, kun mitalit tuodaan Jyväskylään. Manse on kova joukkue eikä tasaiset pelit ole olleet yhtään yllätys, sanoi Kirittärien pelinjohtaja Jussi Viljanen.

Jaksot päättyivät 3-3 ja 4-4. Supervuoro oli juoksuton, kotiutuslyönneissä Kirittärien Emma Nieminen ja Saana Sumen onnistuivat. Manselta ei onnistunut kukaan lähes kahden tuhannen katsojan edessä.

Puolustava mestari Manse PP meni toisen jakson kolmannessa vuoroparissa 4-1-johtoon Petra Hussan lyötyä läpi kakkospuolelta. Tasoittavalla Camilla Kirsilä kavensi tyhjään kenttään lyödyllä kunnarilla 4-2:een, ja pian sen jälkeen Emma Sallinen löi 4-3-juoksun.

Manse PP loi neljännessä vuoroparissa ajolähtötilanteen, mutta ei pystynyt kasvattamaan johtoaan. Voitto oli silti lähellä, sillä Sumen löi tasoituksen kahden palon tilanteessa ja alla oli jo kaksi koppilyöntiä.

– Aika tyhjä oli pää, mutta onnistuin siinä mitä yritin eli kolmossaumaan, Sumen iloitsi.Monta onnistujaaSumen on nyt kahdeksassa pudotuspelien ottelussaan lyönyt 15 juoksua. Vielä tehokkaampi on ollut Sallinen, joka kahdella onnistumisella kasvatti juoksujensa määrän jo 21:een.

– Meillä oli monta onnistujaa, mutta Sumen pitää nostaa esiin. Tasoitus 4-4:ään oli valtava suoritus. Ulkopelissä teimme yhtä paljon virheitä kuin syksyn aiemmissa kahdeksassa pudotuspelien ottelussa yhteensä, mutta nousimme voittoon. Sellainen on tehty monta kertaa viimeisen puolentoista kuukauden aikana, Viljanen kehui.

– Nyt pitää miettiä ja pohtia mitä mahdollisesti muutetaan sunnuntain otteluun. Tietyt ratkaisut on ainakin tehtävä toisin kuin tänään nähtiin, sanoi Manse PP:n pelinjohtaja Jarkko Pokela.”Teimme todella paljon räpylävirheitä”Lapuan Virkiä puolestaan tasoitti pronssiottelusarjan Porin Pesäkarhuja vastaan. Lapualla käyty vääntö päättyi emännille 2-1 (7-4, 0-4, 2-0)

Virkiä venytti pronssitaistelun ratkaisevaan kolmanteen otteluun supervuorossa Eveliina Topparin sekä Mirka Rintamäen kotiutuksilla.

Virkiän pelinjohtaja Tomi Niskanen kiitteli suojattejaan.

– Paransimme aika lailla, pääsimme Poriin hyvin kiinni. Silti kohennettavaakin jäi varsinkin sisäpeliin. Sunnuntaina pelataan Porissa kuin viimeistä päivää, sillä taistelu on kauden viimeinen.

Pesäkarhujen pääpiiskuri Sami Österlund harmitteli lukuisia virheitä.

– Teimme todella paljon räpylävirheitä ja annoimme liikaa läpilyöntejä. Myös sisällä löimme paljon huonoja lyöntejä, pelimme meni ahtaaksi.

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti