Lounais-Häme Forssan seutu

Kirjastojen uudet kesäajat on päätetty: Ypäjän kirjasto kiinni keskiviikkoisin, Humppila avaa ovet jo aamuisin

Kuva: Seppo Pessinen
Kuva: Seppo Pessinen

Forssan seudun kirjastot siirtyvät kesän aukioloaikoihin kirjastosta riippuen joko toukokuun loppupuolella tai kesäkuun alussa.

Seutumme kirjastot pysyvät kesäkaudella suljettuina viikonloppuisin, mutta monessa kunnassa kirjastot sulkeutuvat myös joinakin viikonpäivinä hieman tavallista aiemmin.

Ypäjällä aukioloaikoja leikataan rajusti

Ypäjän kirjaston aukioloajat näyttävät kokevan tänä kesänä seutumme suurimmat leikkaukset.

Ypäjän kirjasto pysyy suljettuna viikonloppujen lisäksi kesäkeskiviikot. Tiistaisin ja perjantaisin kirjasto sulkee ovensa jo kello 15 ja maanantaisin sekä torstaisin kello 18. Kaikkiaan kirjaston aukioloaika lyhenee vuoden 2018 kesään nähden seitsemällä tunnilla.

Ypäjän kunta perustelee aukioloaikojen leikkauksia kirjaston henkilöstötilanteen muutoksella. Tämän vuoden alusta lähtien kirjastonjohtajan ja sivistystoimenjohtajan virat yhdistettiin, joten henkilöstömäärä kirjastossa pieneni.

Luitko tämän: “Kuuntelen kuntalaisten toiveita” – Ypäjän uutta kirjastonjohtaja-sivistystoimenjohtajaa kiinnostaa millaiselle toiminnalle kunnassa on tarve

Humppilassa kirjasto aukeaa jo aamuyhdeksältä

Muutoksia tapahtuu myös Humppilan kirjastossa, jossa kokeillaan aamuaukioloaikoja kesätiistaisin ja -perjantaisin. Kirjasto avaa ovensa kesän ajan poikkeuksellisesti jo kello 9 ja on avoinna kello 15 asti.

Humppilan kirjastonjohtajan Jari Hjelmin mukaan kirjaston tavoitteena on palvella ihmisiä eri elämäntilanteissa. Esimerkiksi eläkeläiset ja kesälomalla olevan lapset saattavat suosia kirjastossa käyntiä erityisesti aamuisin.

– Kaikissa suuremmissa kaupungeissa kirjastot aukeavat jo aamulla. Haluamme kokeilla, miten aamuaukioloajat toimivat täällä, Hjelm sanoo.

Humppilan kirjasto on kesällä avoinna myös maanantaisin kello 13–19 ja keskiviikkoisin sekä torstaisin kello 12–17. Kesän aukioloajat vaativat vielä lautakunnan hyväksynnän.

Lue myös: Punkalaitumen kulttuurijohtaja siirtyy Humppilan kirjastonjohtajaksi – Kunnanvaltuusto valitsi Jari Hjelmin virkaan

Forssassa samat aukioloajat kuin viime vuonna

Muissa seutumme kirjastoissa aukioloajat näyttävät olevan pitkälti samat kuin viime vuonna.

Forssan kirjaston aukioloajat ovat tänä kesänä identtiset viime kesään nähden. Forssan kirjasto on avoinna maanantaista torstaihin kello 11–19 ja perjantaisin kello 11–17. Viikonloppuisin kirjasto on suljettu.

Jokioisilla kirjasto on avoinna kesäkautena maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin kello 11–19, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 11–17.

Tammelan kirjasto on avoinna maanantaista torstaihin kello 12–19 ja perjantaisin kello 12–17. FL

Luitko tämän: Lukemiselle kannattaa löytää aika ja paikka – Tuukka Kotille se paikka on vessa

Uusimmat

Fingerpori

comic