Lounais-Häme Forssa

Uusi yrittäjä Forssan kirjaston kahvilaan löytyi läheltä

Piippuravintolat oy:n Tomi Tervomaa tuo Forssan kirjaston kahvilaan pieniä muutoksia.
Tomi Tervomaa pyörittää jatkossa sekä Forssan kirjaston kahvilan että läheisen Piipputerassin ja ravintola Vanhan Värjärin toimintaa. Kuva: Tapio Tuomela
Tomi Tervomaa pyörittää jatkossa sekä Forssan kirjaston kahvilan että läheisen Piipputerassin ja ravintola Vanhan Värjärin toimintaa. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan kaupunginkirjaston kahvilan yrittäjä vaihtuu toukokuun vaihteessa, kun Piippuaukion osuuskunta luopuu yrittäjyydestä. Uutena yrittäjänä kirjastossa aloittaa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella Forssan Piippuravintolat oy, jonka takaa löytyy ravintola Vanhan Värjärin ja Kehräämön Piipputerassin yrittäjä Tomi Tervomaa.

Lue Tervomaan paluusta Forssaan

Forssan kaupunki neuvotteli kahden halukkaan yrittäjän kanssa kahvilatoiminnan jatkamisesta. Sivistysjohtaja Jarmo Pynnösen mukaan Tervomaan jättämä tarjous sisälsi kaupungin näkökulmasta selkeästi enemmän jatkuvuutta.

– Viime vuosina kahvilatoiminnan pyörittämiseen on ollut vaikea saada jatkuvuutta. Kyse on kaupungin kannalta lähinnä palvelun tuottamisesta asiakkaille, kaupungin saama vuokratuotto on minimaalista, Pynnönen kertoo.

Nykyinen yrittäjä lopettaa kahvilatoiminnan 30. huhtikuuta. Tervomaa aikoo aloittaa sen uudelleen 6. toukokuuta.

– Laitetaan pikkuisen sisustusta uusiksi. Peruspalvelut pysyvät samoina, mutta nykyinen keittolounas vaihtuu 8-9 euron hintaiseen kevyeen noutopöytään, jota tarjotaan klo 11–15. Toki kuuntelemme asiakaspalautetta tuntosarvet ulkona ja toimimme tilanteen mukaan, Tervomaa kertoo.

Tarjolla on myös suolaista ja makeaa, jotka leivotaan itse. Myös jäätelöt jatkavat valikoimassa.

Muutoksia tulee aukioloaikoihin. Kun aiemmin kahvilan on pitänyt olla auki kirjaston aukioloaikojen mukaan, jatkossa tätä velvoitetta ei ole. Tervomaan mukaan se oli yrittäjän näkökulmasta tärkeä helpotus.

– Aiempien yrittäjien mukaan illan viimeiset tunnit ovat olleet hiljaisia. Loppupään aukioloajoissa tulee olemaan joustoa, samoin lauantaisin kahvila ei ole auki, ellei kirjastolla ole jotakin tapahtumaa.

Piipputerassi ja kirjaston kahvila toimivat vain muutaman kymmenen metrin päässä toisistaan. Tervomaan mukaan yhtä aikaa niitä ei kannata pitää auki. Eli jos ilma sallii, Piipputerassi on avoinna ja kirjaston kahvila kiinni, tällöin palvelut löytyvät piipulta. Huonolla säällä ja syksyn saapuessa Piipputerassi pysyy kiinni ja kirjaston kahvila palvelee. Poikkeuksen tuovat kirjaston tapahtumapäivät, jolloin kahvila palvelee joka tapauksessa.

Kaikkia Piipputerassin tuotteita ei pysty tarjoamaan kirjaston kahvilassa, mutta piipun valikoimaa hyödynnetään kirjastolla kahvilan konseptin mukaisesti. Tervomaan mukaan tilannetta haistellaan kesän jälkeen kysynnän mukaan. Alkoholitarjoilua kirjaston kahvilaan ei tule.

Piippuravintolat oy työllistää yrittäjän lisäksi kesän sesonkiaikaan kuusi henkeä. Tervomaa palkkasi uuden sopimuksen myötä Piipputerassilta tutun Johanna Reunasen vakituiseksi työntekijäksi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic