Lounais-Häme Urjala

Urjalan kirjastossa väkivaltaisesti riehunut pariskunta vangittiin - aiempi rikoshistoria vaikutti vangitsemispäätökseen

Asiakasta lyötiin päähän, henkilökuntaa tönittiin ja kirjahyllyjä kaadettiin.

Urjalan kirjastossa maanantaina riehunut pariskunta on vangittu.

Kolmekymppinen mies ja parikymppinen nainen häiriköivät ensin äänekkäästi, jonka jälkeen mies tempaisi kirjaston asiakasta nyrkillä naamaan. Välikohtauksessa tönittiin myös kirjastonhoitajaa ja tilanteessa kaatui kirjahyllyjä.

Kukaan ei loukkaantunut vakavasti. Lopuksi pariskunta pakeni paikalta varastetulla pakettiautolla. Poliisi sai kaksikon myöhemmin maanantaina kiinni Forssassa.

– Käräjäoikeuden vangitsemismääräyksessä on otettu pariskunnan aiempi rikoshistoria huomioon. Poliisi jatkaa tutkintaa syyttäjän syyteharkintaa varten. Pariskunnalla on mahdollisuus vaatia asian käsittelyä kahden viikon välein, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Antti Uusipaikka.

 

Pariskunta on poliisi vanha tuttu pitkältä ajalta. Uusipaikan mukaan mies ja nainen ovat riehuneet useasti Urjalassa liikehuoneistoissa.

– Huolestuttavaa on, että tällaista väkivaltaa tapahtuu keskellä kirkasta päivää yleisellä paikalla. Vangitsemisella haluamme antaa signaalia, että poliisi puuttuu väkivallan käyttöön.

Tuomion pituutta Uusipaikka ei lähde arvioimaan, mutta arvelee, että luvassa voi olla kovakin rangaistus.

Kirjastossa maanantaina sattuneen välikohtauksen takia henkilökunnalle järjestetään perjantaina kriisiapua, jossa uhkatilannetta jälkikäsitellään.

Kirjasto suljettiin maanantaina tapahtuneen jälkeen. Tällä viikolla se on avoinna lyhennetyin aukioloin.

Välikohtauksesta uutisoi ensimmäisenä Urjalan sanomat. FL

 

Aiheesta aiemmin: Kaksikko aiheutti tuhoa Urjalan kirjastossa – ajoivat sen jälkeen varastetulla autolla Forssaan

 

 

 

 

 

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic