Lounais-Häme Forssan seutu

Kirjastot, museot, Vesihelmi, nuorisotilat ja liikennepuisto avataan näillä näkymin kesäkuun alussa, mutta tietyin rajoituksin

Kirjoja voi varata ja hakea seudun kirjastoista ensi viikolla. Muun muassa Vesihelmi ja museot ovat avautumassa kesäkuun alussa.
Forssan seudun kirjastot on tarkoitus avata uloslainaamiseen ensi viikolla. Lasten ja nuorten osaston johtaja Marika Arvo Forssan kirjastolta päivittää hyllynpäätylappuja Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan seudun kirjastot on tarkoitus avata uloslainaamiseen ensi viikolla. Lasten ja nuorten osaston johtaja Marika Arvo Forssan kirjastolta päivittää hyllynpäätylappuja Kuva: Lassi Puhtimäki

Suomen hallituksen maanantai-iltana määrittelemät myönnytykset mahdollistavat julkisten tilojen avaamisen lähiaikoina.

Hallitukselta heltisi lupa aloittaa uloslainaaminen kirjastoista heti, mutta käytännössä ihan niin nopeat toimet eivät onnistu. Forssan kaupungin sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen kuitenkin lupaa, että Louna-kirjastot avautuvat mahdollisimman pian, käytännössä kesäkuun alussa.

– Odottelemme vielä Aluehallintovirastolta tarkempaa ohjeistusta esimerkiksi siitä, millaisia suojavarusteita tarvitaan ja pitääkö lainatiski pleksittää. Johtoryhmän pitää vielä päättää yksityiskohtia, kuten millainen on palvelurepertuaari, kuinka kirjastoauto kulkee, Pynnönen kertoo.

Kirjasto on tarkoitus avata kesäkuussa täysipainoisesti.

– Kannattaa seurata kaupungin ja Louna-kirjaston nettisivuja sekä sosiaalisen median kanavia. Tiedotamme niissä tilanteiden kehittymisestä, Pynnönen vinkkaa.

Mahdollisimman paljon palveluja auki

Pynnönen kertoo, että kirjaston toiminta alkaa ensi maanantaina varatun aineiston uloslainaamisella. Käytännössä kirjoja voi varata netin kautta, soittamalla tai lähettämällä sähköpostia kirjastoon. Nouto tapahtuu seuraavana päivänä.

Kirjastoauto saattaisi alkaa liikkua tietyin rajoituksin kesäkuun alussa.

Museot, nuorisotila ja liikennepuisto aukeavat Pynnösen mukaan kesäkuun alussa turvallisuusohjeita noudattaen. Kaupungin sisäliikuntatilat ovat tarvittaessa seurojen käytössä.

– Niin paljon palveluja pyritään avaamaan, kun se järkevästi on mahdollista toteuttaa, Pynnönen kiteyttää.

Vuosikortista hyvitystä

Vesihelmen osalta tilanne on sikäli erilainen, että siellä käynnistettiin koronatauon aikana perinteinen vuosihuolto, joka yleensä tehdä keskikesällä. Huolto on Pynnösen mukaan näillä hetkillä valmis, mutta altaiden täyttäminen ottaa oman aikansa.

– Vesihelmen avaamiseen liittyy kaksi seikkaa. Ensinnäkin se, että on teknisesti valmista ja aukioloaikojen miettiminen. Kesä on Vesihelmessä aika hiljaista aikaa, mutta vielä ei ole keskusteltu siitä, onko se avoinna koko kesän Jos lupa avaamiseen saadaan, Vesihelmi aukeaa luultavasti kesäkuun alussa. Päätöstä siitäkään ei ole vielä tehty.

Oman miettimisensä aiheuttavat muun muassa turvavälit. Pynnönen ei vielä osaa sanoa, pitääkö esimerkiksi sauna- ja pesutilojen käyttöä rytmittää niin, ettei synny ruuhkia. Uimakoulujen ja ryhmien tilanne on vielä avoinna.

Vesihelmi on ollut suljettuna 16. maaliskuuta alkaen. Pynnösen mukaan vuosikortin ostaneille hyvitetään sulkuaika vähennettynä viiden viikon huoltojaksolla.

– He ovat meille tärkeä asiakaskunta emmekä halua heidän kokevan tilannetta epäoikeudenmukaiseksi, Pynnönen perustelee. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic