Lounais-Häme

Kirkkomusiikin päivä kaikaa keskiviikkona Jokioisilla

Kirkkomusiikin päivä järjestetään ensimmäistä kertaa keskiviikkona 19.9. Päivän aikana kirkkomusiikki soi turuilla ja toreilla ympäri maan, kun 1000 kanttoria ja 50 000 kirkkomusiikin harrastajaa vievät kirkkomusiikin ihmisten pariin.

Päivän tavoitteena on saada näkyvyyttä ja kuuluvuutta kirkkomusiikille sekä tietysti saada uusia ihmisiä mukaan kirkkomusiikkitoimintaan. Kuorot ja musiikkiryhmät järjestävät avoimia harjoituksia joko kyseisenä päivänä tai samalla viikolla ja kutsuvat niihin uusia ihmisiä. Erilaiset yhteislaulutilaisuudet ovat ns. matalan kynnyksen tapahtumia.

Jokioisilla päivä aloitetaan klo 17.30 laulamalla yhdessä seurakuntatalolla. Laulava kulkue lähtee klo 18.30 kävelemään kirkolle, missä on kaikille avoin kahvitarjoilu pappilan pihatuvassa. Klo 19.30 alkaa musiikkipitoinen ehtoollisen vietto kirkossa. Siellä ovat mukana seurakunnan kuorot Kirkkokuoro ja Jokkislaulajat. Kolehti kerätään Suomen Kirkkomusiikkiliitolle, joka on tämän tapahtuman taustajärjestönä.

Torstaina 20.9. on mahdollisuus tulla seuraamaan kuoroharjoituksia seurakuntatalolle. Jokkislaulajat harjoittelevat klo 14.30 ja kirkkokuoro klo 18.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic