Lounais-Häme Forssa

Kirkkopuistossa miehen puukottaneen Paavo Puhtilan murhatuomio piti hovioikeudessa

Käräjäoikeuden päätös muuttui vain uhrin avopuolisolle maksettavan korvauksen osalta.
Tapausta käsiteltiin Turun hovioikeudessa syyskuun alussa. Kuva: Marianna Langenoja.

Turun hovioikeus ei lieventänyt viime vuonna Forssan kirkkopuistossa miestä puukottaneen Paavo Puhtilan tuomiota.

Käräjäoikeus tuomitsi Puhtilan viime vuoden joulukuussa murhasta elinkautiseen. Puhtila myönsi tapon mutta kiisti murhan ja valitti tuomiostaan hovioikeuteen.

Puhtila vaati hovioikeudelta tuomion muuttamista, koska hän koki olleensa tekohetkellä päihteiden käytön vuoksi alentuneesti syyntakeinen. Perusteenaan hän myös lausui, ettei hänellä ollut vakaata tarkoitusta tappaa uhria.

Hovioikeus piti murhatuomion voimassa ja muutti tuomiota ainoastaan korvausvelvollisuuden osalta.

 

Lue myös: Tuomittu vaati murhatuomion muuttamista tapoksi hovioikeudessa

 

Valituksessaan Puhtila vaati, että hänet vapautetaan uhrin lapsille maksettaviksi tuomituista kärsimyskorvauksista tai että kärsimyskorvaukset ainakin alennetaan 3 000 euroon sekä lasten että uhrin avopuolison osalta. Hän vaati myös vapautusta avopuolisolle maksettavasta tilapäisen haitan korvauksesta.

Hovioikeus vapautti Puhtilan suorittamasta uhrin avopuolisolle tilapäisenä haittana 3000 euroa korvaukseksi mielentilan häiriöstä. Vaatimus tilapäisestä haitasta ei ole perusteltu, koska avopuoliso ei ollut läsnä tapahtumahetkellä tai tekoa ei tehty siinä tarkoituksessa, että avopuolisolle aiheutuisi kärsimystä.

 

Puhtila puukotti pulloja kerännyttä iäkästä miestä Forssan kirkkopuistossa viime vuoden heinäkuussa sanaharkan päätteeksi.

Puhtila kävi yllättäen miehen kimppuun, vaikka uhri oli pyrkinyt rauhoittamaan tilannetta. Puhtila kaatoi miehen maahan ja jatkoi puukolla lyömistä vielä senkin jälkeen, kun uhri oli puolustuskyvytön.

Hovioikeus toteaa Puhtilan olleen tekohetkellä itse aiheutetussa päihtymystilassa. Myös mielentilatutkimuksen mukaan tekijä on ollut tekohetkellä syyntakeinen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic