Lounais-Häme Forssa

Forssan kirkon ympäri juostaan kolmena iltana nonstoppina oman elämän sankareiksi – Lähtö samalta viivalta ja kaikille mitali

Kirkon ympärijuoksussa kirmataan tiistaina, keskiviikkona ja torstaina. Koronan vuoksi urheilujuhla toteutuu totuttua pienemmässä mittakaavassa.
Kirkon ympärijuoksussa kipitettiin viime vuonna hymy huulilla yli vesilätäköiden. Tänä vuonna lähdöt on jaoteltu kolmelle päivälle ruuhkan välttämiseksi. Kuva: Tapio Tuomela
Kirkon ympärijuoksussa kipitettiin viime vuonna hymy huulilla yli vesilätäköiden. Tänä vuonna lähdöt on jaoteltu kolmelle päivälle ruuhkan välttämiseksi. Kuva: Tapio Tuomela

Tuleville päiville luvataan sadetta, mutta Forssan kirkkoherra Esa Löytömäki tietää, että tosijuoksijoiden menoa se ei estä.

– Viime vuonna Kirkon ympärijuoksussa satoi ensimmäistä kertaa, ja silti oli loistava tunnelma. Kaikki otetaan vastaan, mitä ylhäältä annetaan.

Tapahtumassa joudutaan tällä kertaa huomioimaan myös koronarajoitukset. Juoksemaan pääsevät 1.-luokkalaiset ja sitä nuoremmat, jotka juoksevat Forssan kirkon ympäri tiistai-, keskiviikko- ja torstai-iltoina.

Massalähtöjä ei ole, vaan kukin lapsi starttaa sadan metrin mittaiselle punaista laatoitusta seuraavalle reitille paikalle saavuttuaan.

Urheilujuhlan tunnelmaa luovat tuttuun tapaan lähtöviiva ja maali, jossa jokainen osallistuja palkitaan mitalilla, mehulla, piparilla ja uimalipulla Vesihelmeen.

Reitin varrelle on perinteisesti kerääntynyt kannustusjoukkoja hurraamaan.

– On mahtavaa nähdä lasten ilo, kun voi urheilla ja pitää hauskaa. Monen sukupolven yhdessäolo on saanut aikaan mukavan lämminhenkisen tapahtuman, Jarkko Salmela Forssan Salamasta kuvaa.

Kirkonrotalta kirkkoterveisiä

Parhaimpina vuosina lapsia on juossut kirkon ympäri yli 200. Kun päälle lasketaan kannustavat vanhemmat, isovanhemmat ja kummit, on osanottajamäärä noussut yli 500:n.

Siksi tapahtuma on jaksotettu nyt kolmelle päivälle, eikä yhteistä hartaushetkeä kirkossa pidetä.

– Kirkonrotta (seurakunnan maskotti) kertoo kuitenkin terveisiä kirkosta, Löytömäki toteaa.

Poikkeusjärjestelyin järjestäjät haluavat turvata tapahtuman jatkuvuuden.

Löytömäki kertoo aiempien vuosien osoittaneen, kuinka tärkeää lapsille on, että jokainen pääsee juoksemaan samalta viivalta ja saa yhtäläisen palkinnon.

– Kaikki saavat juosta oman elämänsä sankariksi.

Satakunta on jo ilmoittautunut

Salmela sai idean Kirkon ympärijuoksusta eräällä sunnuntaiaamun lenkillään, kun Forssan kirkon 90-vuotisjuhlat lähestyivät.

Nyt tapahtuman järjestävät jo 13. kertaa Forssan Salama, seurakunta, kaupunki, MLL ja Kello-Nyström.

Mitalimäärän arvioimisen vuoksi tapahtumaan oli ennakkoilmoittautuminen, joka keräsi satakunta osallistujaa. Paikan päälläkin juoksuun voi vielä ilmoittautua.

Löytömäki ja Salmela uskovat lapsilla olevan menohaluja, sillä suositut Osuuspankin Hippo-kisat jouduttiin tänä vuonna perumaan.

– Nyt on sentään jotain pientä mukavaa tarjolla, Löytömäki sanoo. FL

Forssan kirkon ympärijuoksu ykkösluokkalaisille ja sitä nuoremmille nonstoppina 8.9.–10.9. klo 16.30, 17 ja 17.30. Ei numerolappuja eikä ajanottoa. Kaikki palkitaan.

Lue viime vuoden tunnelmista: Kaatosade ei menoa haitannut – Pari sataa lasta kirmasi Forssan kirkon ympäri iloisessa tapahtumassa (FL 15.9.2019)

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic