Lounais-Häme

Kirkonkylän kaava päivitetään Ypäjällä

 

Ypäjän kunta aloittaa kirkonkylän asemakaava-alueen muutoksen ja päivityksen tänä vuonna. Asemakaava on tarpeen saattaa ajanmukaiseksi ja nykytarpeita vastaavaksi.

Samassa yhteydessä kunta selvittää asemakaava-alueen laajennuksen tarpeet ja maankäytön suunnitelmat Varsanojantien ja Karrinmäentien välisellä alueella yhteistyössä Hevosopiston kanssa. Aluerajaukset tarkentuvat kaavan luonnosvaiheen yhteydessä.

Hevosalueiden asemakaavoitus voi alkaa ensi vuonna. Alueella on tarpeen tarkastella täydennysrakentamisen sijoittamista.

Tyrinselän tuulivoimaosayleiskaavan hyväksymisestä on valitettu hallinto-oikeuteen. Kunnan muut kaavapäätökset ovat saaneet lainvoiman.

Kunnanhallitus toivoi kaavoituskatsausta käsitellessään lisää kevyen liikenteen väyliä.

Ypäjän kunta viettää tänä vuonna 140-vuotisjuhlavuottaan. Kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että kunta ottaa juhlavuoden kunniaksi kaupunki-nimityksen käyttöön koko kesän ajaksi eli 1.6.–31.8. Ypäjän kaupunki voi tuoda lisää huomioarvoa.

Ypäjä julistautui jo vuonna 2013 Derby-viikoksi kaupungiksi hevospatsaan saadakseen.

Ypäjän kunnanhallitus esittää samoin valtuustolle, että kunnanvaltuutettujen määrä säilyy edelleen 21:ssä, vaikka uusi kuntalaki antaisi mahdollisuuden laskea valtuutettujen määrää. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic